Καθοδικά οι κατοικίες στη Σιγκαπούρη

Καθοδικά οι κατοικίες στη Σιγκαπούρη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω πτώση των τιμών των κατοικιών στη Σιγκαπούρη, που θα διαμορφωθεί σε 5% τόσο για το 2015 όσο και για το 2016, προβλέπει σε σχετική αναφορά της η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank. Τα στοιχεία των πωλήσεων αποδεικνύουν την πτωτική τάση, καθώς τον Ιούνιο οι συναλλαγές μειώθηκαν κατά 42% έναντι του προηγούμενου μήνα, με αποτέλεσμα ο εν λόγω μήνας να είναι και ο χειρότερος από την αρχή του 2015. Επιπλέον, ήταν και ο χειρότερος Ιούνιος από το 2007.

Ηδη οι τιμές καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειές τους από το 2002, καθώς έχουν πλέον συμπληρωθεί επτά διαδοχικά τρίμηνα μείωσης των τιμών. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως σήμερα, οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 6,7%, ενώ η πτώση του 2014 διαμορφώθηκε στο 4%, σηματοδοτώντας και την πρώτη ετήσια μείωση των τιμών από το 2008 και μετά. Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα μέτρα που υιοθέτησε σταδιακά από το 2009 και μετά η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να περιορίσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά και τις υπερβολικές αυξήσεις των τιμών, έχουν υπεραποδώσει. Πάντως, δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ένδειξη για πιθανή χαλάρωση των μέτρων αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT