Σύντομα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νεοκλασικό κτίριο της Ερμού η ναυαρχίδα της αλυσίδας H&M

Στο τέλος του φετινού φθινοπώρου αναμένεται να εγκαινιαστεί το νέο κατάστημα «ναυαρχίδα» της αλυσίδα H&M στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για το κατάστημα που θα λειτουργήσει στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ερμού, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος, το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε το πολυκατάστημα της αλυσίδας FOKAS. Στο νέο κατάστημα θα περιλαμβάνονται όλα τα προϊόντα της H&M, δηλαδή είδη μόδας για όλη την οικογένεια, είδη σπιτιού, αλλά και τη νέα σειρά καλλυντικών της αλυσίδας. Σημειωτέον ότι, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το νέο κατάστημα θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο κατάστημα της H&M στην οδό Ερμού 22.

Οι εργασίες στο νεοκλασικό κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, με στόχο το κατάστημα να πραγματοποιήσει εγκαίνια πριν από την ερχόμενη εορταστική περίοδο. Σημειώνεται ότι το πενταώροφο κτίριο καταλαμβάνει όλο το οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Ερμού, Βουλής, Σκοπά και Πετράκη. Η ανέγερση του ακινήτου έγινε τη δεκαετία μεταξύ του 1900 και 1910 για λογαριασμό του χρυσοχόου Χ. Τσιτσόπουλου, ο οποίος είχε τότε οραματιστεί τη λειτουργία του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών.

Φοροτεχνική υποστήριξη σε μηχανικούς από ΤΕΕ

Μία νέα υπηρεσία προς τους μηχανικούς μέλη του ξεκίνησε να παρέχει πρόσφατα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Πρόκειται για την υπηρεσία φοροτεχνικής υποστήριξης των μηχανικών από οικονομολόγους-λογιστές, συνεργάτες του ΤΕΕ, με σκοπό την επίλυση θεμάτων, που ανακύπτουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των μηχανικών. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, επισήμανε ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αντιμετώπιση θεμάτων λογιστικής και φοροτεχνικής φύσης, τα οποία ενδέχεται να κωλύουν την αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματός τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα έχουν προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων. Ειδικότερα, τα τελευταία τρία χρόνια έως τον Φεβρουάριο του 2015 έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα, 17 ακόμη νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις, ενώ για την εφαρμογή τους μόνο εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT