Μειώθηκαν 10% οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι το δεύτερο τρίμηνο φέτος

Μειώθηκαν 10% οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι το δεύτερο τρίμηνο φέτος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρηση της τάξεως του 10% κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Οπως προκύπτει από σχετική έκθεση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Tasweek Real Estate Development, οι τιμές βρέθηκαν στο απόγειό τους κατά το 2014 και πλέον έχουν επιστρέψει σε τροχιά διόρθωσης.

Η πτώση των τιμών αποδίδεται στην έλλειψη ζήτησης για την αγορά πολυτελών κατοικιών, στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και στην ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου. Ετσι, κατά μέσο όρο οι τιμές στο Ντουμπάι υποχώρησαν από 5% έως 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Αντίστοιχα, οι τιμές των ενοικίων μειώθηκαν κατά 3% στα διαμερίσματα με ένα υπνοδωμάτιο και έως 10% στα διαμερίσματα με δύο ή τρία υπνοδωμάτια. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, είναι πιθανή μια ανάκαμψη των αξιών, τόσο στις τιμές πώλησης όσο και στις τιμές ενοικίασης προς το τέλος του έτους, δεδομένου ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο καταγράφηκε ιδιαίτερη κινητικότητα στην αγορά, «ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, ιδίως όσον αφορά τις τιμές ενοικίασης, εκτιμάται ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά, ενώ εκφράζεται και η πεποίθηση ότι σταδιακά η αγορά ακινήτων του Ντουμπάι θα κατορθώσει να ξεπεράσει τις έντονες διακυμάνσεις τιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT