Ολοένα και πιο ακριβό το Χονγκ Κονγκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώνονται πλέον οι τιμές των κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ, την ακριβότερη πόλη παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, οι αξίες αυξήθηκαν κατά 20% και πλέον τον μήνα Μάιο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μάλιστα, η άνοδος αυτή καθίσταται ακόμα πιο ανησυχητική, αν ληφθεί υπόψη ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα καταπολέμησης της συνεχούς αύξησης των τιμών. Οι δε αγοραπωλησίες νεόδμητων κατοικιών διαμορφώθηκαν σε 8.700 το φετινό πρώτο εξάμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην υψηλή ζήτηση, στην άφθονη ρευστότητα, χάρις στο ράλι των προηγούμενων μηνών στις κεφαλαιαγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, και στη συνεχιζόμενη επιστροφή των εύπορων επενδυτών από την κινεζική ενδοχώρα προς τον κλάδο της κατοικίας του Χονγκ Κονγκ. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ επιχειρεί να ενισχύσει την προσφορά νέων κατοικιών. Ο φετινός στόχος για 19.000 νέα διαμερίσματα αναμένεται να επιτευχθεί, ωστόσο απαιτούνται ακόμη περισσότερα νέα ακίνητα προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT