Στροφή στα επιπλωμένα διαμερίσματα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ζήτηση έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για τα επιπλωμένα διαμερίσματα τα οποία εντάσσονται σε συγκροτήματα κατοικιών και συνοδεύονται από κάποιο επίπεδο υπηρεσιών, κυρίως συντήρησης και ασφάλειας. Σε πρόσφατη έκθεσή της, η εταιρεία HVS London τονίζει ότι η ανάπτυξη νέων συγκροτημάτων επιπλωμένων κατοικιών στον ανερχόμενο αυτό κλάδο και μια σειρά σημαντικών συναλλαγών έχουν ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας κατοικιών.

Ως εκ τούτου, τα επιπλωμένα διαμερίσματα έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς το προσκήνιο της ευρωπαϊκής αγοράς κατοικίας. Ταυτόχρονα, η συνεχής ανάπτυξη του κλάδου δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει και η εξέλιξη των τάσεων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια. Οπως τονίζει η HVS London, οι νέες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά κινούνται προς την κατεύθυνση ακινήτων που είναι μικρότερα σε επιφάνεια, αξιοποιούν καλύτερα την τεχνολογία και κάνουν καλύτερη χρήση του διαθέσιμου χώρου.

Παράλληλα, από την έρευνα προκύπτει ότι οι πιθανοί χρηματοδότες, χρήστες, εταιρείες ανάπτυξης και επενδυτές είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην αναπτυσσόμενη αγορά των επιπλωμένων διαμερισμάτων σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία, που αποτελούν και τις πιο δημοφιλείς αγορές. Εμπόδιο αποτελεί μέχρι στιγμής το γεγονός ότι ο κλάδος διαθέτει αρκετές υποκατηγορίες, με βάση το είδος των προσφερόμενων υπηρεσιών και παροχών, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η άμεση σύγκριση των επιμέρους ακινήτων. Αυτό δυσκολεύει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και πιστωτές, καθώς δεν μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν απαραίτητα στοιχεία, όπως το μέσο ενοίκιο και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους από συγκρότημα σε συγκρότημα. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι θα απαιτηθούν ορισμένα χρόνια ακόμα έως ότου ωριμάσει ακόμα περισσότερο η αγορά των επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT