Πρόσωπα και Πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 7,9% αυξήθηκαν οι τιμές στη Βρετανία το τελευταίο 12μηνο

Οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία αυξήθηκαν μέσα στους 12 τελευταίους μήνες μέχρι τον Ιούλιο κατά 7,9%, ρυθμό πολύ χαμηλότερο από την αύξηση κατά 9,6% που είχαν σημειώσει τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούνιο. Οπως επισημαίνει η Halifax, που έδωσε τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα, παρά την επιβράδυνση, η αύξηση παραμένει σημαντική μολονότι μεμονωμένα τον Ιούλιο οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,6% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τον Χάουαρντ Αρτσερ, οικονομολόγο της IHS, η υποχώρηση που σημειώθηκε τον Ιούλιο αποτελεί ένα είδος «διόρθωσης». Παραδόξως, η Nationwide, ανταγωνιστική της Halifax, παρουσίασε διαφορετικά στοιχεία που φέρουν τον Ιούλιο να καταγράφει αύξηση τιμών των ακινήτων κατά 3,5% μεγαλύτερη από εκείνη του 3,3% που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο.

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Εθνικής Πανγαία από τη MIG Real Estate

Eνεκρίθη η απορρόφηση της Εθνικής Πανγαία από τη MIG Real Estate, όπως αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών στις αντίστοιχες συνεδριάσεις τους την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015. Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα προκύψει, θα ανέρχεται σε 766.483.602 ευρώ και θα διαιρείται σε 255.494.534 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη, ενώ η συνολική αξία του ενεργητικού της θα είναι 1,6 δισ. ευρώ. Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει το απαραίτητο και ικανό μέγεθος και θα διαθέτει το εξειδικευμένο και έμπειρο στελεχικό δυναμικό που θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά στον χώρο των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και θα δημιουργήσει συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αμερικανικές επενδύσεις 155 εκατ. ευρώ στην Πολωνία

Συνολικά κεφάλαια 155 εκατ. ευρώ άντλησε το επενδυτικό fund του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου της Hines που συστάθηκε για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην αγορά γραφείων και στις εγκαταστάσεις logistics της Πολωνίας. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στο στόχαστρο των επενδυτών θα βρεθούν ακίνητα, τα οποία διακρίνονται για τη μέριμνα που έχει ληφθεί αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μάλιστα, σχεδόν το 1/3 των κεφαλαίων που αντλήθηκαν προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕτΕΠ), που χορήγησε 50 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές σχεδιάζουν να υλοποιήσουν πρόσθετες επενδύσεις για την ενίσχυση του οικολογικού χαρακτήρα των ακινήτων που θα αποκτηθούν, ενώ τουλάχιστον το 70% των ακινήτων θα πιστοποιηθούν για τα χαρακτηριστικά τους αυτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT