Πρόσωπα και Πράγματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπογραφές μεταξύ του ομίλου Σκλαβενίτη και Grivalia Properties

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Σκλαβενίτη για την απόκτηση και την ταυτόχρονη εκμίσθωση χαρτοφυλακίου εννέα καταστημάτων της πρόσφατα εξαγορασθείσας από τον όμιλο Σκλαβενίτη ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ Χονδρεμπορική Α.Ε. («ΜΑΚΡΟ») ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ («Grivalia»). Η συμφωνία αφορά την απόκτηση του ανωτέρω χαρτοφυλακίου, συνολικής επιφάνειας περίπου 99.300 τ.μ., από την Grivalia έναντι τιμήματος 60 εκατομμυρίων ευρώ και την ταυτόχρονη εκμίσθωσή τους για διάρκεια τουλάχιστον 15 ετών στη ΜΑΚΡΟ έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από δύο ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στον Βόλο και στην Ξάνθη.

Καθοδικά ο δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών τον Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, παρουσίασε πτώση 1,7%, έναντι μείωσης 2,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2014 προς το 2013. Ο Γενικός Δείκτης τον μήνα Ιούλιο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2015, παρουσίασε μείωση 0,2%, έναντι μείωσης 0,1%, που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2014. Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2014 – Ιουλίου 2015, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, παρουσίασε μείωση 2,2%, έναντι μείωσης 2,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Στα υψηλά διετίας οι πωλήσεις κατοικιών στη Σιγκαπούρη

Τις υψηλότερες πωλήσεις των τελευταίων δύο ετών κατέγραψε η αγορά κατοικίας της Σιγκαπούρης, καθώς οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων διέθεσαν συνολικά 1.594 κατοικίες τον Ιούλιο, έναντι μόλις 375 κατοικιών που πωλήθηκαν κατά τον Ιούνιο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κατοικιών που έχουν πωληθεί σε μηνιαία βάση από τον Ιούνιο του 2013. Κύριος λόγος της ανόδου αυτής ήταν η αύξηση των προσφερόμενων προς πώληση διαμερισμάτων και κυρίως η επιλογή ορισμένων κατασκευαστών να διαθέσουν μικρότερα σε εμβαδόν κι επομένως περισσότερο προσιτά διαμερίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγοραπωλησίες κατοικιών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών κατά το 2014, καθώς η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στην αγορά ακινήτων, με στόχο την αποτροπή μεγάλων αυξήσεων στις τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT