Μετά την Αμερική, η συστέγαση εταιρειών κερδίζει έδαφος στην Κίνα

Μετά την Αμερική, η συστέγαση εταιρειών κερδίζει έδαφος στην Κίνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και περισσότερο έδαφος δείχνει να κερδίζει η ιδέα των κοινών χώρων γραφείων στην Κίνα, δηλαδή χώρων που μοιράζονται από κοινού διάφορες μικρές και νέες εταιρείες. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και πλέον αποκτά νέους οπαδούς και στην Κίνα. Μόνο κατά το 2014, ιδρύθηκαν 3.200 εταιρείες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες γραφείων στην Κίνα, έναντι μόλις 400 το 2008. Η ζήτηση άλλωστε είναι δεδομένη, καθώς συνεχώς συστήνονται νέες και μικρές εταιρείες που χρειάζονται γραφεία σε προσιτό κόστος, αλλά και υπηρεσίες όπως ασύρματο Διαδίκτυο και παιδικό σταθμό. Τέτοιες υπηρεσίες είναι εφικτές μόνο σε περιπτώσεις κτιρίων γραφείων μεγάλης επιφάνειας. Αυτό επιχειρούν να αλλάξουν οι εταιρείες που μισθώνουν μικρούς χώρους, αλλά σε πολλές μικρές εταιρείες.

Ετσι, είναι σύνηθες να λειτουργούν δεκάδες μικρές επιχειρήσεις σε κοινούς χώρους γραφείων, συχνά σε απόσταση μόλις ενός χωρίσματος. Η τάση αυτή αποτελεί και δικλίδα ασφαλείας για τις εταιρείες ακινήτων, οι οποίες θεωρούν ότι η παροχή τέτοιων υπηρεσιών θα τις προστατέψει απέναντι στην επικείμενη αύξηση της διαθεσιμότητας κενών γραφείων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εντός των επόμενων δύο ετών, θα παραδοθούν πολλοί νέοι χώροι γραφείων, που δύσκολα θα μπορέσουν να απορροφηθούν, δεδομένου ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT