Πρόσωπα και Πράγματα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση για ενεργειακούς επιθεωρητές μέχρι τέλους του έτους

Παράταση έως το τέλος του έτους, δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου του 2015, έλαβαν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή. Εως τότε, θα πρέπει να έχουν περάσει με επιτυχία τις σχετικές εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία της κτηματαγοράς, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα παρέχεται πλήρης πρόσβαση χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών, προκειμένου να εκδίδονται χωρίς προβλήματα τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Η πρόσβαση αυτή καλύπτει τους ενεργειακούς επιθεωρητές, οι οποίοι είχαν το σχετικό δικαίωμα πρόσβασης στις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι τα πιστοποιητικά είναι απαραίτητα για κάθε πράξη μίσθωσης ή αγοραπωλησίας ακινήτων, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Με διεθνή πιστοποίηση η Ακτωρ Facility Management

Το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης ISO 27001:2013 έλαβε η Ακτωρ Facility Management, μέλος του ομίλου Ελλάκτωρ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης, λειτουργίας, συντήρησης και ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων, εγκαταστάσεων και υποδομών.

Η πιστοποίηση που χορήγησε ο Οργανισμός TUV Hellas αφορά στο πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών. Οπως αναφέρει η TUV HELLAS, η πιστοποίηση κατά ISO 27001 διασφαλίζει ότι η ΑΚΤΩΡ Facility Management διαχειρίζεται και προστατεύει τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της πληροφόρησης και αποδεικνύει μέσω ενός ανεξάρτητου φορέα ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι της εταιρείας πραγματοποιούνται και ικανοποιούν τους εταιρικούς στόχους.

Αυξήθηκαν κατά 13,5% οι πωλήσεις κατοικιών στην Τουρκία τον Ιούλιο

Συνολικά 96.589 κατοικίες πωλήθηκαν τον Ιούλιο στην Τουρκία, αριθμός αυξημένος κατά 13,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η Κωνσταντινούπολη (φωτ.) έλαβε τη μερίδα του λέοντος, καθώς το 17,8% των συναλλαγών αφορούσε κατοικίες στη συγκεκριμένη πόλη (17.182 αγοραπωλησίες). Ακολούθησαν η Αγκυρα με 10.722 συναλλαγές και μερίδιο 11,1% και η Σμύρνη με 5.769 συναλλαγές και μερίδιο 6% επί του συνόλου. Οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή τραπεζικής χρηματοδότησης ανήλθαν σε 30.754, ήταν δηλαδή το 31,8% του συνόλου. Αντίστοιχα, συνολικά 2.027 κατοικίες πωλήθηκαν σε ξένους τον Ιούλιο, μια αύξηση της τάξεως του 37,6% σε ετήσια βάση. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρέθηκε η Αττάλεια με 686 αγορές, ενώ ακολούθησε η Κωνσταντινούπολη με 541 αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT