Σύντομα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δικαιούχους του ΟΕΚ 14.000 σπίτια με 500 ευρώ/τ.μ.

Με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ/τ.μ., από περίπου 850 ευρώ/τ.μ. που ήταν μέχρι σήμερα, πρόκειται να διατεθούν μετά τις εκλογές οι περίπου 14.000 εργατικές κατοικίες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, έπειτα από σχετική απόφαση της ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό στο υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για κατοικίες που, ενώ έχουν δικαιούχους, μέχρι σήμερα παρέμεναν αδιάθετες.

Προτεραιότητα δόθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό που είναι ο μεγαλύτερος οικισμός με 2.292 κατοικίες και περισσότερους από 10.000 κατοίκους. Οσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό που παραμένουν ανεκμετάλλευτες από το 2004, αποφασίστηκε να παραχωρηθούν στη Γ.Γ. Αθλητισμού για συντήρηση και χρήση με την υποχρέωση χρήσης τους κατά προτεραιότητα από τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης αποφασίστηκε για τη χρεούμενη αξία των εργατικών κατοικιών του τέως ΟΕΚ και νυν ΟΑΕΔ, επειδή τα τελευταία χρόνια καθορίστηκε στο ύψος των 1.000 και 1.100 ευρώ/τ.μ., να γίνει επανέλεγχος στα κοστολόγια των εργολαβιών από ειδική επιτροπή για την ορθότητά τους. Η κίνηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς το κόστος αυτό συνηθίζεται σε περιπτώσεις κατοικιών της ελεύθερης αγοράς και όχι των εργατικών κατοικιών, που κατά κανόνα ενσωματώνουν χαμηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και επομένως είναι χαμηλότερου κόστους.

Πωλήσεις ακινήτων από Τράπεζα Κύπρου

Συνεχίζει τις ρευστοποιήσεις ακινήτων η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της άντλησης κεφαλαίων για την τόνωση της ρευστότητάς της. Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, η τράπεζα έχει αντλήσει συνολικά 22 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων και οικοπέδων της στην Κύπρο. Η τελευταία κίνηση αφορά στην πώληση 11 ακινήτων της (κυρίως καταστήματα και οικόπεδα), αντί συνολικού τιμήματος 3,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχει προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της από κατασχέσεις και τα οποία διέθεσε σε ενδιαφερόμενους αγοραστές μέσω αναγγελιών και καταχωρίσεων στον Τύπο. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, η Τράπεζα Κύπρου πρόκειται να εντάξει προς πώληση τρία ακόμα μεγάλα εμπορικά ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT