Πρόσωπα και Πράγματα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η αναστολή των πλειστηριασμών

Παρατείνεται κατά ένα μήνα, και συγκεκριμένα έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η ισχύς του προσωρινού καθεστώτος αναστολής πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε εντός της εβδομάδος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τη σχετική απόφαση υπογράφουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γ. Χουλιαράκης και Δ. Παπαγγελόπουλος. Με αυτήν παρατείνεται η ισχύς ανάλογης υπουργικής απόφασης που είχε εκδοθεί στις 21 Ιουλίου, η οποία προέβλεπε την αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των capital controls, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την καταβολή χρηματικών ποσών για την εκπλήρωση υποχρεώσεων απέναντι σε Δημόσιο και ιδιώτες.

Εληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκχώρησης ενοικίων

Εληξε χθες 4 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων εκχώρησης ενοικίων, στο πλαίσιο σχετικής δυνατότητας που παρέχεται στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες. Η σχετική προθεσμία είχε παραταθεί πριν από λίγες ημέρες, σε ευθεία αντιστοιχία με την ανάλογη παράταση που χορηγήθηκε για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δυνατότητα παραχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων αφορά τη χρήση 2014 και αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» φοροελάφρυνσης των χιλιάδων ιδιοκτητών, κυρίως κατοικιών και μικρών εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι αδυνατούν να εισπράξουν τις οφειλές από τους ενοικιαστές τους. Αλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις οι τελευταίοι είναι αδύνατο να εντοπιστούν, καθιστώντας τη σχετική διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη.

Η καθίζηση του πετρελαίου πλήττει τα ακίνητα στο Ντουμπάι

Σημαντικό πλήγμα στην ψυχολογία του αγοραστικού κοινού στην αγορά κατοικίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει επιφέρει η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που έχουν υποχωρήσει κατά 50% κατά μέσον όρο από τον Ιούνιο του 2014, όταν και είχαν βρεθεί στο υψηλότερο σημείο τους, μέχρι σήμερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι, όπου κατά το πρώτο εξάμηνο, οι αγοραπωλησίες κατοικιών έχουν υποχωρήσει κατά 69% σε απόλυτους αριθμούς και κατά 66% με βάση την αξία. Ταυτόχρονα, όπως τονίζεται σε σχετική έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση και των μονοκατοικιών κατά 5%, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT