Σύντομα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δανική αλυσίδα ειδών σπιτιού JYSK έρχεται στην Ελλάδα

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από την Αττική, αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 24 Σεπτεμβρίου η αλυσίδα ειδών σπιτιού JYSK, η οποία προέρχεται από τη Δανία. Η εταιρεία θα λειτουργήσει, κατ’ αρχάς, κατάστημα στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και συγκεκριμένα στην οδό Κουρτίδου, σε ακίνητο επιφάνειας 1.000 τ.μ., το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε κατάστημα της αλυσίδας Lidl. Εως το τέλος Νοεμβρίου, η αλυσίδα αναμένεται να μετρά τέσσερα καταστήματα πανελλαδικά. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα στην περιοχή του Ελληνικού (σε παράλληλη οδό της Ιασωνίδου, σε ακίνητο όπου στο παρελθόν λειτουργούσε κατάστημα Sprider), ενώ από ένα ακόμη κατάστημα θα λειτουργήσει σε Θεσσαλονίκη (στο εμπορικό πάρκο Florida 1) και Λάρισα (στο εμπορικό κέντρο Θεσσαλία). Στόχος της JYSK Ελλάς είναι να αναπτυχθεί με καταστήματα της τάξεως των 1.000 – 2.000 τ.μ., κυρίως εντός των πόλεων, σε σημεία που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση.

Οι φορολογικές προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Σειρά προτάσεων για τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος στην αγορά ακινήτων κατέθεσε στο οικονομικό επιτελείο και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, σε σχετική συνάντηση εντός της εβδομάδας. Ειδικότερα, ζήτησε μειωτική παρέμβαση στις τιμές ζώνης, στους συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας του υφιστάμενου συστήματος αντικειμενικών αξιών και την καθιέρωση ενός μόνιμου συντελεστή για τα κενά/μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη επανεκκίνησης του κλάδου της οικοδομής, με έμφαση περισσότερο στη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, παρά στην ανέγερση νέων. Ο κ. Παραδιάς στάθηκε και στην ανάγκη κατάργησης του υφιστάμενου συμπληρωτικού φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος επιβάλλεται στην αστική ακίνητη περιουσία και συγκεκριμένα σε όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας υψηλότερης των 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάργηση του εν λόγω φόρου, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα φορολογικά και διοικητικά κίνητρα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT