Ανοδικά οι κατοικίες στην Ιρλανδία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχύτερο ρυθμό αυξάνονται πλέον οι τιμές των κατοικιών στο σύνολο της Ιρλανδίας, παρά στο Δουβλίνο, που μέχρι πρότινος κατείχε τα σκήπτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας για τον μήνα Ιούλιο, οι τιμές των κατοικιών στο Δουβλίνο αυξήθηκαν κατά 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η ανάλογη άνοδος των τιμών στην υπόλοιπη χώρα άγγιξε το 1,2%, κάτι σχετικά σπάνιο.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές είναι υψηλότερες κατά 9,4% στο σύνολο της χώρας, ενώ στην πρωτεύουσα η άνοδος δεν ξεπερνά το 9%.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από τα μέσα του 2013 που η ετήσια αύξηση των τιμών πώλησης κατοικιών στο Δουβλίνο είναι μικρότερη του 10%.

Συνολικά στη χώρα, οι τιμές παραμένουν σχεδόν 37% χαμηλότερα από το ανώτατο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί το 2007, ενώ οι αξίες στο Δουβλίνο είναι 36,3% χαμηλότερα από το προηγούμενο υψηλό τους. Μάλιστα, τα διαμερίσματα στην ιρλανδική πρωτεύουσα κοστίζουν σήμερα 40,6% χαμηλότερα, σε σύγκριση με το υψηλότερο σημείο στο οποίο είχαν φτάσει πριν από μερικά χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT