Η πρόσφατη κρίση στην Κίνα έπληξε και την κτηματαγορά του Χονγκ Κονγκ

Η πρόσφατη κρίση στην Κίνα έπληξε και την κτηματαγορά του Χονγκ Κονγκ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πτωτική τροχιά προβλέπεται να εισέλθουν οι τιμές πώλησης κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ, μετά την πτώση της κινεζικής κεφαλαιαγοράς και της αβεβαιότητας των επενδυτών. Ηδη, όπως τονίζουν δύο από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία της πόλης, το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει υποχωρήσει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πτώση τις συναλλαγές των πολυτελών κατοικιών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι μεσίτες, μόνο τον τελευταίο μήνα οι αγοραπωλησίες πολυτελών κατοικιών αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ έχουν μειωθεί κατά 20%, ενώ αντίστοιχα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών μειώθηκαν κατά 30%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση στα ακριβότερα ακίνητα, αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ, όπου οι συναλλαγές μειώθηκαν έως 50%. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της κυβέρνησης, οι μηνιαίες πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο ανήλθαν σε 3.896. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων 17 μηνών και περίπου 1/3 λιγότερες σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Ως εκ τούτου, εκφράζεται η εκτίμηση πως έως το τέλος του έτους είναι πιθανή μια κάμψη των τιμών πώλησης κατοικιών, της τάξεως του 3%. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών παγκοσμίως, παρότι παραμένει η ακριβότερη κτηματαγορά στον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT