Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε το εμπορικό κέντρο της Βιοχάλκο στην Κόρινθο

Με στόχο τη δραστηριοποίηση στην αγορά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ξεκίνησε τη λειτουργία του εντός της εβδομάδας το νέο εμπορικό κέντρο του ομίλου Βιοχάλκο στην Κόρινθο. Το Mare West φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα στα 13.500 τ.μ. επιφάνειάς του, με αιχμή του δόρατος αλυσίδες, όπως Σκλαβενίτης, Μουστάκας και Nike. Το νέο κέντρο βρίσκεται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, στις πρώην εγκαταστάσεις της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου, σε έκταση 72 στρεμμάτων. Πλην των καταστημάτων, στο κέντρο φιλοξενούνται επίσης χρήσεις εστίασης και αναψυχής. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κέντρο το οποίο λειτούργησε η Βιοχάλκο ήταν το River West επί της Λ. Κηφισού. Η επένδυση έφθασε τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με σχετικές προβλέψεις, τα ετήσια έσοδα από την ενοικίαση των καταστημάτων προβλέπεται να διαμορφωθούν σε περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Μεταβιβάστηκε το ακίνητο της Μπ. Βωβός στον Βοτανικό

Αντί ποσού 120 εκατ. ευρώ μεταβιβάστηκε εντέλει το εμπορικό κέντρο της Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό προς τις πιστώτριες τράπεζες. Η σχετική κίνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την απόσχιση του σχετικού κλάδου και την εισφορά του σε θυγατρική εταιρεία, εγκρίθηκε από την επαναληπτική γενική συνέλευση της εισηγμένης. Σημειωτέον ότι βάσει του σχεδίου που έχει εγκριθεί για τη διάσωση της εταιρείας, προβλέπονται κι άλλες μεταβιβάσεις ακινήτων του ομίλου, κυρίως προς τις δύο πιστώτριες τράπεζες, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, προς τις οποίες οφείλονται 153,1 εκατ. ευρώ και 113,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, αμφότερες οι τράπεζες θα κεφαλαιοποιήσουν υποχρεώσεις της Μπ.Βωβός, αποκτώντας ποσοστό 30% εκάστη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Στην Ιρλανδία επεκτάθηκε η Allianz Real Estate

Στην αγορά ακινήτων της Ιρλανδίας εισήλθε η Allianz Real Estate, μέλος του ομώνυμου ασφαλιστικού ομίλου, καθώς σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του ομίλου θα προβούν στην απόκτηση ενός σύνθετου χαρτοφυλακίου ακινήτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα αποκτηθούν συνολικά 11 κτίρια γραφείων και ένα συγκρότημα κατοικιών, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ. Η συνολική επιφάνεια των ακινήτων του χαρτοφυλακίου υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 55.800 τ.μ., ενώ στα κτίρια περιλαμβάνονται και 530 θέσεις στάθμευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ακίνητα βρίσκονται στο Δουβλίνο, όντας μάλιστα μισθωμένα σχεδόν σε ποσοστό 100% τόσο σε δημόσιους φορείς, όσο και σε ιδιωτικές εταιρείες με υψηλό δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT