Πρόσωπα και Πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή βελτίωση του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές

Μικρή βελτίωση εμφάνισε κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο του έτους ο δείκτης παραγωγής του κλάδου των κατασκευών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013, είχε σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 17,2%. Αντίστοιχα, σε σχέση με το φετινό πρώτο τρίμηνο, προκύπτει άνοδος κατά 2,4%, έναντι όμως αυξήσεως κατά 45,2% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη τριμηνιαία σύγκριση του έτους 2014. Σημειωτέον ότι κατά τον Ιούνιο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα κατέγραψε πτώση της τάξεως του 9,5% με βάση την επιφάνεια και κατά 15,1% με βάση τον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ακίνητα 540 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πωλήσει το κυπριακό Δημόσιο

Ακίνητα συνολικής αξίας 540 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πωλήσει τους επόμενους μήνες το κυπριακό Δημόσιο, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Οπως αναφέρουν κυπριακά δημοσιεύματα, μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται το ακίνητο που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων, η έκταση όπου στεγαζόταν το παλαιό Νοσοκομείο Λευκωσίας και άλλα οικόπεδα. Από τα μεγαλύτερα είναι το ακίνητο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων. Βρίσκεται στα δημοτικά όρια του Δήμου Εγκωμης και είναι συνολικής επιφάνειας 202.586 τ.μ. Αντίστοιχα, το ακίνητο έναντι του Χίλτον, βρίσκεται στον Δήμο Αγλαντζιάς και είναι επιφάνειας 24.768 τ.μ. Αλλά δύο μεγάλα ακίνητα στη Λευκωσία, τα οποία θα διατεθούν, είναι η γη όπου βρισκόταν το παλαιό ΓΣΠ και η έκταση απέναντι από τα κτίρια της ΠΑΣΥΔΥ.

Συρρικνώνεται το φαραωνικό έργο 1 εκατ. κατοικιών στην Αίγυπτο

Περιορίζονται στο 1/10 οι αρχικοί, λίαν φιλόδοξοι στόχοι που είχαν τεθεί αναφορικά με το κολοσσιαίο έργο ανάπτυξης κατοικιών στην Αίγυπτο. Η κυβέρνηση της χώρας σχεδίαζε να κατασκευάσει 1 εκατ. νέες κατοικίες σε συνεργασία με την Arabtec, τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία των Εμιράτων. Ωστόσο πλέον, όπως αναφέρουν Αιγύπτιοι κυβερνητικοί παράγοντες, ο αρχικός στόχος έχει αναθεωρηθεί, καθώς κρίθηκε ιδιαίτερα φιλόδοξος. Ως εκ τούτου, γίνονται διαπραγματεύσεις (τις οποίες πάντως αρνείται να επιβεβαιώσει η Arabtec) για την υλοποίηση, τουλάχιστον επί του παρόντος, της πρώτης φάσης του έργου, που αφορά συνολικά 100.000 νέες κατοικίες. Το έργο, συνολικής αξίας 35 δισ. ευρώ, ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης της Αιγύπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT