Σύντομα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Athens Lycabettus

Υψηλό ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε μέχρι τον Ιούνιο, το ξενοδοχείο Athens Lycabettus στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Πριν από λίγες ημέρες υποβλήθηκαν οι προσφορές από δεκάδες ενδιαφερόμενους υποψηφίους, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού-τουριστικού κλάδου, εκ των οποίων οι 14 πληρούν τα σχετικά κριτήρια, με βάση την πληρότητα των φακέλων που έχουν καταθέσει. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο εκμισθώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην οποία και ανήκει. Με βάση τα σχετικά στοιχεία, το ελάχιστο μηνιαίο ενοίκιο ορίστηκε σε 12.972 ευρώ, ενώ η σχετική σύμβαση προβλέπεται θα έχει ελάχιστη διάρκεια 12 ετών. Αυτό σημαίνει ότι η Αρχιεπισκοπή μπορεί να προσδοκά σε ελάχιστα έσοδα ύψους 155.664 ευρώ ετησίως ή άνω των 1,86 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετίας. Σημειωτέον, ότι ο πλειοδότης θα έχει και το δικαίωμα να προβεί σε επενδύσεις ανακατασκευής/ανακαίνισης του ακινήτου.

Δυναμικά στο κέντρο ξανά ο όμιλος Grecotel

Την επιστροφή του στο κέντρο της Αθήνας δρομολογεί ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, μετά την προ τριετίας αποχώρησή του από το ακίνητο του King George στην Πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο ξενοδοχειακός όμιλος φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον όμιλο Χυτήρογλου, για την εκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας του τελευταίου στην οδό Μητροπόλεως. Ο όμιλος Χυτήρογλου εξασφάλισε στις αρχές του 2015 άδεια για την αλλαγή χρήσης του νεοκλασικού κτιρίου, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες για τη μετατροπή του ακινήτου σε ξενοδοχείο. Με την προσθήκη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, θα αποκτήσει την τέταρτη μονάδα στην Αττική, με την πιο πρόσφατη να αφορά τη λειτουργία, στις αρχές του 2014, του πολυτελούς ξενοδοχείου Grecotel Pallas Athena, που βρίσκεται πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών. Είναι σαφές ότι η τουριστική αγορά της πρωτεύουσας βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, όπως αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που δημοσιοποιήθηκαν εντός της εβδομάδας, βάσει των οποίων, το 2015 ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών στην Αθήνα θα ξεπεράσει τα 4 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT