Συνεχίζεται η αύξηση τιμών στο Λονδίνο

Συνεχίζεται η αύξηση τιμών στο Λονδίνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν κατά 14.000 ευρώ αυξήθηκαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών στο Λονδίνο κατά τον Οκτώβριο, καθώς οι πωλητές επιχειρούν να επωφεληθούν της πλεονεκτικής θέσης τους και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη από τους υποψήφιους αγοραστές. Αυτό προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα που δημοσιοποίησε στις αρχές της εβδομάδας η εταιρεία RightMove, καθώς οι αξίες αυξήθηκαν κατά 1,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα η μέση ζητούμενη τιμή να διαμορφωθεί στο εξωπραγματικό ποσό των 863.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χάσμα που καταγράφεται σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα διευρύνεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, σε εθνικό επίπεδο, οι ζητούμενες τιμές ανέρχονται σε 406.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το μισό σε σχέση με την πρωτεύουσα. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας πάντως τον Οκτώβριο τη μικρότερη μηνιαία αύξηση (0,6%) για τον συγκεκριμένο μήνα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Ενας από τους λόγους που εξηγεί τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στο Λονδίνο είναι το γεγονός ότι η προσφορά συνεχώς περιορίζεται, καθώς πλέον το μέγεθος των διατιθέμενων προς πώληση ακινήτων υποχώρησε κατά 16% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για ακόμα έναν παράγοντα που λειτουργεί υπέρ της αύξησης των τιμών στη βρετανική πρωτεύουσα, οι οποίες τον Οκτώβριο ενισχύθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 8,3%. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 32 περιοχές του Λονδίνου που καλύπτει η RightΜove, μόλις τρεις έχουν καταγράψει πτώση των τιμών κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, ενώ σε τουλάχιστον δύο συνοικίες έχουν παρατηρηθεί αυξήσεις τιμών της τάξεως του 18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT