Σύντομα (05/12/16)

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία ενός mini market εξαρτάται από τη θέση του

Σημαντικό ρόλο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μικρής λιανικής (καταστήματα ψιλικών, παντοπωλεία κτλ.) διαδραματίζει η θέση του καταστήματός τους, αν δηλαδή βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, κοντά σε εργασιακούς χώρους ή σε άλλα καταστήματα λιανικής. Από τους παραπάνω παράγοντες επηρεάζεται σημαντικά τόσο η επισκεψιμότητά του, όσο και η διάρθρωση των πωλήσεών του, αναφέρει σε σχετική μελέτη η ICAP Group. Εξετάζοντας τη συγκεκριμένη αγορά καταστημάτων μικρής λιανικής, η εταιρεία διαπιστώνει τον έντονο κατακερματισμό της, καθώς καταγράφεται μεγάλος αριθμός καταστημάτων, που στην πλειονότητά τους λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις, έχοντας κατά κύριο λόγο οικογενειακό χαρακτήρα. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι λειτουργούν περίπου 31,4 χιλ. καταστήματα το 2015, αριθμός μειωμένος κατά 2,5% σε σχέση με το 2014 και κατά 6% σε σχέση με το 2013. Τα παντοπωλεία/mini markets καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό στον συνολικό αριθμό των καταστημάτων, συμμετέχοντας με 53,8% το 2015 (από 52,8% το 2014 και 51,2% το 2013).

Μείωση δημοτικών τελών ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

«Πάγωμα» ή μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2016 καθώς και δέσμευση των δημοτικών αρχών ότι δεν θα επιβάλουν αναδρομικά τέλη στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων χώρων που νομιμοποιήθηκαν ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με τον θεσμικό φορέα εκπροσώπησης των ιδιοκτητών ακινήτων, με την πρόταση αυτή οι δήμοι θα εξασφαλίσουν περισσότερα έσοδα, χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες τους με πρόσθετες αυξήσεις στα τέλη, σύμφωνα με την πάγια πρακτική της πλειονότητας των δήμων (πλην λιγοστών εξαιρέσεων), καθόλη τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Μέχρι σήμερα, τα πρόσθετα τετραγωνικά μέτρα ακινήτων που έχουν νομιμοποιηθεί (π.χ. ημιυπαίθριοι, αυθαίρετα κτλ.) δεν δηλώνονται στους δήμους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται δημοτικά τέλη γι’ αυτούς, υπό τον φόβο των πολιτών για αναδρομικότητα της σχετικής φορολόγησης και για επιβολή προστίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT