Ανακάμπτουν τα γραφεία στις ΗΠΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ να παραμένει ανομοιόμορφη ανά τη χώρα, ωστόσο, η ανάκαμψη της αγοράς γραφείων διατήρησε τη δυναμική της κατά το διάστημα του τρίτου τριμήνου του έτους. Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έρευνα της Colliers, οι προοπτικές για το 2016 παραμένουν θετικές αναφορικά με την περαιτέρω άνοδο της αγοράς, παρότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τις νέες μισθώσεις. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση του δολαρίου είχε ως συνέπεια τη μείωση των εξαγωγών, με αποτέλεσμα αρκετές εταιρείες να προχωρήσουν σε κινήσεις μείωσης της παραγωγής τους, ώστε να περιοριστούν και τα μεγάλα αποθέματά τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές της Colliers αναμένουν βελτιωμένη εικόνα της αγοράς γραφείων το τέταρτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της αύξησης της απασχόλησης, που αποτελεί προάγγελο της ανόδου της ζήτησης για γραφειακούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί και η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δείκτη διαθεσιμότητας κενών γραφείων κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς μόνο στο 20% των μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ σημειώθηκε άνοδος του ποσοστού των κενών γραφείων.

Η βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο έχει ήδη δώσει ώθηση και στους επενδυτές, καθώς καταγράφεται και άνοδος των νέων κατασκευών κτιρίων γραφείων. Συνολικά, με το πέρας του τρίτου τριμήνου, τα σχέδια των εταιρειών αφορούν την κατασκευή 9,5 εκατ. τ.μ. νέων κτιρίων γραφείων. Οι επτά μεγαλύτερες αγορές αντιστοιχούν σε σχεδόν το 50% των νέων αναπτύξεων, με τη Νέα Υόρκη να ηγείται με 1 εκατ. τ.μ. νέων γραφείων. Αλλωστε, κατά το τρίτο τρίμηνο μισθώθηκαν γραφεία επιφάνειας 2,34 εκατ. τ.μ., μέγεθος αυξημένο κατά 279.000 τ.μ. σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT