Πρόσωπα και πράγματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώληση τριών ξενοδοχείων από την Τράπεζα Κύπρου

Συνολικά έσοδα 9,6 εκατ. ευρώ αποκόμισε η Τράπεζα Κύπρου από την πώληση τριών ξενοδοχειακών ακινήτων της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα και μία ακόμα στη Γλυφάδα, για τις οποίες ακολουθήθηκε ανοικτή πλειοδοτική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές πώλησης κρίθηκαν εντός των εκτιμήσεων της Τράπεζας Κύπρου, γεγονός που καταδεικνύει την υψηλή επενδυτική ζήτηση για ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των θετικών αποτελεσμάτων του τουρισμού. Η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να συνεχίσει τη ρευστοποίηση μη βασικών περιουσιακών της στοιχείων και δη ακινήτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, όπου επίσης έχει προβεί σε πωλήσεις σειράς ακινήτων της, ακόμα και οικοπέδων.

Επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα η εταιρεία JYSK

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας καταστημάτων JYSK, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία από τη Δανία εγκαινίασε στις 26 Νοεμβρίου το τέταρτό της κατάστημα στη χώρα, στην περιοχή του Ελληνικού στα νότια προάστια, στη συμβολή των οδών Χρυσάνθου Τραπεζούντος 29 και Αθανασίου Διάκου. Εντός του 2016 σχεδιάζει να λειτουργήσει αρκετά ακόμα καταστήματα, τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η εταιρεία λειτουργεί ένα ακόμα κατάστημα στα Κάτω Πατήσια, όπως επίσης και δύο ακόμα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Η JYSK εμπορεύεται είδη κατοικίας, λειτουργώντας πάνω από 2.300 καταστήματα σε 41 χώρες.

Η τιμή πετρελαίου επηρεάζει και τις τιμές των κατοικιών

Πτώση που μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 26% είναι πιθανό να καταγράψουν οι τιμές των κατοικιών στον Καναδά, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στο επίπεδο των 35 δολαρίων ανά βαρέλι για την προσεχή πενταετία. Πρόκειται για ένα από τα στρες τεστ που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες η υπηρεσία στέγασης του Καναδά, σε μια προσπάθεια να αποτιμήσει τις συνέπειες που θα έχει μια παρατεταμένη κρίση της βιομηχανίας πετρελαίου στην οικονομία, και ειδικότερα στην αγορά ακινήτων. Αυτό ασφαλώς είναι το ακραίο σενάριο, βάσει του οποίου η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 12,5%, δεδομένου ότι ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας οφείλεται στον ενεργειακό κλάδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT