Επενδυτική δραστηριότητα στη γερμανική αγορά

Επενδυτική δραστηριότητα στη γερμανική αγορά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωηρό πρόκειται να παραμείνει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας της Γερμανίας, καθώς, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Catella, η ζήτηση για ενοικίαση κατοικιών είναι μεγάλη στις μητροπόλεις και σε περιοχές όπου ο πληθυσμός αυξάνεται, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αστικοποίησης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αυξανόμενη απήχηση της αγοράς κατοικίας θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές ενοικίασης, αλλά και τιμές πώλησης.

Η Catella ανέλυσε συνολικά 77 πόλεις, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι και το 2016 θα αποτελέσει έτος υψηλής επενδυτικής δραστηριότητας για την αγορά κατοικίας της Γερμανίας. Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση απόδοση διαμορφώνεται σήμερα στο 5,4%, με την υψηλότερη τιμή με 8,2% να εντοπίζεται στην πόλη Χερν και τη χαμηλότερη με 3,4% στο Μόναχο. Η υψηλότερη τιμή ενοικίασης με 18,4 ευρώ/τ.μ. βρίσκεται στο Μόναχο, ενώ η χαμηλότερη στη Χερν με 5,53 ευρώ/τ.μ.

Πάντως, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, το κόστος ενοικίασης θα συνεχίσει να μεγεθύνεται τα επόμενα χρόνια, λόγω της αυξημένης ροής πολιτών προς τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά οι μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις μεσαίου μεγέθους πόλεις, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται σε δευτερεύουσες περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν τον μεταξύ τους «ανταγωνισμό». Η υψηλή αυτή ζήτηση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τις τιμές των κατοικιών στα κέντρα των πόλεων και στις αστικές συνοικίες που διαθέτουν υψηλό επίπεδο υποδομών. Το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον αφορά τις κατοικίες μικρότερης επιφάνειας, της τάξεως των 50-60 τ.μ., τομέα στον οποία εστιάζονται άλλωστε και οι νέες αναπτύξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT