Σκανδιναβία: Στα 40 δισ. η αξία των συναλλαγών

Σκανδιναβία: Στα 40 δισ. η αξία των συναλλαγών

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων των σκανδιναβικών χωρών κατά τη διάρκεια του 2015, καθώς αυτή ανήλθε στα σχεδόν 40 δισ. Οπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας Pangea Property Partners, η συγκεκριμένη αγορά χαρακτηρίζεται από μεγάλη επενδυτική ζήτηση, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να καταγράφονται ιστορικά υψηλές τιμές.

Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης είναι το γεγονός ότι η αύξηση των συναλλαγών ακινήτων διαμορφώθηκε στο 36% σε σύγκριση με το 2014, με τη Νορβηγία και τη Δανία να είναι οι πιο δυναμικές αγορές, καθώς οι αξίες διπλασιάστηκαν. Στη Φινλανδία η άνοδος άγγιξε το 30%, ενώ στον αντίποδα, στη Σουηδία υπήρξε μια μικρή υποχώρηση των συναλλαγών, αν και η συγκεκριμένη αγορά παραμένει η μεγαλύτερη στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την έρευνα, οι ξένοι επενδυτές αποδείχθηκαν οι πλέον δυναμικοί, όντας υπεύθυνοι για πάνω από το 35% των συναλλαγών, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, 6 από τις 10 μεγαλύτερες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή κάποιου ξένου επενδυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT