Πρόσωπα και πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπροσαρμογή ΤΑΠ με νέες αντικειμενικές

Στην αναδρομική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, προκειμένου να υπολογιστεί εκ νέου το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), καλούνται να προβούν το αμέσως προσεχές διάστημα οι δήμοι της χώρας, έπειτα και από σχετική εντολή που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η αναπροσαρμογή του ΤΑΠ, το οποίο επιβάλλεται από τους κατά τόπους δήμους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι επιβεβλημένη μετά την πρόσφατη αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες. Εκτός όμως από το ΤΑΠ, νέοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά και για τις οφειλές που προκύπτουν από εισφορές σε χρήμα που υπολογίζονται βάσει της τιμής ζώνης κατά τον χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής.

Ανοδικά τα αποτελέσματα της Alpha Αστικά Ακίνητα

Ανοδικά κινήθηκαν, παρά τις αντιξοότητες από το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκαν το 2015, τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Αστικά Ακίνητα, της θυγατρικής του τραπεζικού ομίλου στη διαχείριση ακινήτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης εντός της εβδομάδας, κατά τη χρήση του 2015, η Alpha Αστικά Ακίνητα εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από φόρους της τάξεως των 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3,9 εκατ. ευρώ κατά το 2014, σημειώνοντας άνοδο κατά 5% σε ετήσια βάση. Η βελτίωση αυτή αποδόθηκε κυρίως στη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Μικρή αύξηση κατέγραψε και ο κύκλος εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 13,6 εκατ. ευρώ, έναντι 13,4 εκατ. ευρώ το 2014. Εφόσον η αρνητική πορεία της οικονομίας αντιστραφεί, εκτιμάται ότι το 2016 θα αποδειχθεί ακόμα καλύτερο οικονομικά για την Alpha Aστικά Ακίνητα.

Πώληση κατοικίας προς 112.756 ευρώ ανά τ.μ. στο Χονγκ Κονγκ

Μπορεί οι περισσότεροι αναλυτές να προβλέπουν σημαντική πτώση των τιμών των κατοικιών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, τόσο για το 2016 όσο και για τον επόμενο χρόνο, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να πτοεί κάποιους επενδυτές στην ακριβότερη αγορά παγκοσμίως. Πριν από λίγες ημέρες, η Wheelock Properties πώλησε μια πολυτελή κατοικία μεγέθους 878 τ.μ. και πέντε υπνοδωματίων στη συνοικία Πικ του Χονγκ Κονγκ, αντί ποσού της τάξεως των 99 εκατ. ευρώ. Εν ολίγοις, η τιμή/τ.μ. άγγιξε το ποσό των 112.756 ευρώ. Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι χρειάστηκαν μόλις τρεις ώρες για την εύρεση του αγοραστή, καθώς η πώληση έγινε μέσω δημοπρασίας πιλοτικού χαρακτήρα. Το εν λόγω διαμέρισμα είναι το πρώτο από τα συνολικά 17 που πρόκειται να διατεθούν προς πώληση στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT