Σύντομα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμένονται εξελίξεις στο «μέτωπο» του Ελληνικού

Εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες σε ό,τι αφορά το «μέτωπο» του Ελληνικού, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να οριστικοποιήσει εντός του Απριλίου τις αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση, προκειμένου να προχωρήσουν η αδειοδότηση και η υλοποίηση του εν λόγω έργου, που έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει τόσο τα νότια προάστια της Αττικής όσο και συνολικά το λεκανοπέδιο. Ηδη, όπως αναφέρουν στελέχη του Ταμείου, αυτήν την περίοδο διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι βελτιώσεις στη σχετική σύμβαση. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Public Issue για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, προκύπτει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων από τους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Αργυρούπολης-Ελληνικού, και δη ποσοστό 60%, είναι θετικοί με την ιδιωτικοποίηση, έναντι 36% εκείνων που διαφωνούν. Ωστόσο, 8 στους 10 κατοίκους θεωρούν ότι η παραχώρηση της έκτασης θα έχει θετικές επιπτώσεις τον τουρισμό, το 72% θεωρεί ότι θα υπάρξει ανάπτυξη των δήμων της περιοχής και το 54% εκτιμά ότι θα έχει θετικές συνέπειες και για το περιβάλλον.

Οι προδιαγραφές για το έργο στα πρώην Κτήματα Καμπά

Ενα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου ανάπτυξης της έκτασης των πρώην Κτημάτων Καμπά στην Κάντζα από τη REDS πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας έστειλε έπειτα από 15 μήνες επεξεργασίας τις προτάσεις του στον Δήμο Παλλήνης και την εισηγμένη, για την πολεοδομική μελέτη, που αφορά τη νέα ανάπτυξη, αξίας της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ. Οι προτάσεις αυτές καθορίζουν τις προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθήσει η πολεοδομική μελέτη που θα εκπονηθεί, αναφορικά με την ανάδειξη των υφιστάμενων διατηρητέων κτισμάτων και τους όρους δόμησης του σχεδιαζόμενου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου. Βάσει της πολεοδομικής μελέτης, θα συνταχθεί στη συνέχεια το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα πρέπει να εγκριθεί από το ΣτΕ. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την αξιοποίηση της έκτασης των 315 στρεμμάτων, η επιφάνεια της ανάπτυξης προσδιορίζεται σε 132.815 τ.μ., εκ των οποίων τα 53.115 τ.μ. θα αφορούν υπαίθριοι χώροι, με την δομήσιμη επιφάνεια να ανέρχεται σε 79.700 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT