Λίγες οι ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών ακινήτων

Λίγες οι ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών ακινήτων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρονται πλέον στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών ακινήτων, καθώς σε όλο και περισσότερες αγορές οι αξίες αγγίζουν το ζενίθ τους και συνεπώς οι αποδόσεις υποχωρούν. Αυτό προκύπτει από σχετική έκθεση της Cushman & Wakefield, όπου αναζητούνται οι ελκυστικότερες επενδυτικές επιλογές για τα επόμενα πέντε χρόνια σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες, όπως γραφεία, εμπορικά κέντρα και βιομηχανικά ακίνητα.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι με δεδομένο ότι τα επιτόκια στην Ευρωζώνη δεν προβλέπεται να αυξηθούν τουλάχιστον έως το 2018, το πιθανότερο είναι ότι οι αποδόσεις των ακινήτων στις μεγαλύτερες αγορές θα παραμείνουν στάσιμες κατά τη διάρκεια της προσεχούς τριετίας. Ενας ακόμη βασικός λόγος που συμπιέζονται οι αποδόσεις είναι ο ανταγωνισμός, που ωθεί τις τιμές προς τα πάνω. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρονται ακόμη ευκαιρίες, καθώς, όπως τονίζεται στην έρευνα, οι αγορές των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής και της περιφέρειας της Ευρωζώνης διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό υποτιμημένων ακινήτων. Στον αντίποδα, οι τιμές στη Μεγάλη Βρετανία είναι λιγότερο ελκυστικές για τους επενδυτές, ενώ οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην αγορά ακινήτων της Ελβετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT