Σύντομα (04/06/16)

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 1η Αυγούστου οι προσφορές για το Θριάσιο Πεδίο

Πλήρως αναμενόμενη ήταν η νέα παράταση που χορηγήθηκε από τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ανάληψη του έργου της κατασκευής κι εκμετάλλευσης (έναντι ετήσιου μισθώματος) του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. Η σχετική προθεσμία έληξε στις 31 Μαΐου και παρατάθηκε για ακόμα μία φορά έως την 1η Αυγούστου. Στην έκταση των 588 στρεμμάτων αναμένεται να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο κέντρο logistics της χώρας, ενώ είναι πιθανό να προστεθούν και άλλες λειτουργίες, μεταποιητικού χαρακτήρα. Την έκταση διεκδικούν η Cosco, σε συνεργασία με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), Εθνική Πανγαία και Grivalia Properties, ενώ στο έτερο επενδυτικό σχήμα αναμένεται να συμμετάσχουν η Τράπεζα Πειραιώς (μέσω της ΕΤΒΑ), ο όμιλος της Goldair και πιθανώς και άλλοι επενδυτές. Στο δίμηνο που θα μεσολαβήσει έως την 1η Αυγούστου, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα πρέπει να ολοκληρώσει τις τεχνικές παραλείψεις για στοιχεία του έργου που της καταλογίζουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και να βρεθεί λύση στην επιθυμία της Cosco να συμπεριληφθεί στον διαγωνισμό και η γειτονική έκταση των 1.400 στρεμμάτων που διαθέτει ο ΟΣΕ.

Ούτε μία συνεδρίαση για την αναθεώρηση των αντικειμενικών

Δεδομένη παραμένει η πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου για την ολική αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου αυτές να εξομοιωθούν πλήρως με τις εμπορικές τιμές, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Στόχος είναι ο νέος ΕΝΦΙΑ του 2017 να υπολογίζεται με τις νέες τιμές και όχι με τις σημερινές αξίες, οι οποίες μετά την πρόσφατη αναπροσαρμογή έχουν μειωθεί μεν, αλλά όχι επαρκώς, στην πλειονότητα των περιοχών, όντας ως επί το πλείστον υψηλότερες των εμπορικών τιμών. Παρ’ όλα αυτά, όπως καταγγέλλουν φορείς που συμμετέχουν στις επιτροπές που έχουν συσταθεί στο υπ. Οικονομικών για την εισήγηση των νέων τιμών, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία συνεδρίαση για το θέμα αυτό, στις σχετικές επιτροπές. Εκφράζουν δε την απορία τους πώς θα μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό της εξομοίωσης των τιμών, όταν έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT