Στις 618.000 ευρώ κατά μέσον όρο η τιμή πώλησης μιας κατοικίας στο Σαν Φρανσίσκο

Στις 618.000 ευρώ κατά μέσον όρο η τιμή πώλησης μιας κατοικίας στο Σαν Φρανσίσκο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύψος ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι τιμές των κατοικιών στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, την πόλη-επίκεντρο για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της εταιρείας CoreLogic, οι τιμές πώλησης κατοικιών στην πόλη της Βόρειας Καλιφόρνιας ανήλθαν τον Απρίλιο σε 686.000 δολάρια κατά μέσον όρο ή περίπου 618.000 ευρώ, ποσό που είναι το υψηλότερο διαχρονικά. Η εν λόγω τιμή είναι κατά 4,1% υψηλότερη από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο υψηλό είχε επιτευχθεί στα μέσα του 2007, δηλαδή πριν από εννέα χρόνια, με το μέσο κόστος αγοράς κατοικίας, τότε, να ανέρχεται σε σχεδόν 600.000 ευρώ.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, ο αριθμός των αγοραπωλησιών ήταν χαμηλότερος τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι πωλήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων στην περιοχή ανήλθαν σε 7.518, μέγεθος χαμηλότερο κατά 7,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, γεγονός που αποδίδεται στην έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων, παρά στην κάμψη της ζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλες αυξήσεις των απολαβών των στελεχών που εργάζονται στις εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια, διατηρούν τις τιμές σε υψηλό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί για 49 διαδοχικούς μήνες, με αρκετούς ενδιαφερόμενους αγοραστές να αναγκάζονται να κινηθούν σε όλο και πιο απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να βρουν πιο προσιτά ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT