Πρωταθλήτρια αποδόσεων στην Ε.Ε. η Ολλανδία

Πρωταθλήτρια αποδόσεων στην Ε.Ε. η Ολλανδία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις υψηλότερες αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει η αγορά κατοικίας της Ολλανδίας, αναφέρει νέα έρευνα της εταιρείας νομισματικών συναλλαγών World First. Σύμφωνα με αυτήν, οι αποδόσεις των ενοικιαζόμενων κατοικιών στην Ολλανδία άγγιξαν το 6,57% τον φετινό Απρίλιο. Ακολούθησε το Βέλγιο στη δεύτερη θέση με απόδοση 6,47%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Πορτογαλία, όπου οι προσφερόμενες αποδόσεις για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αγγίζουν το 6,29%. Στον αντίποδα, στην τελευταία θέση μεταξύ 29 χωρών βρέθηκε η Σουηδία με 2,88%, ενώ η Βρετανία κατατάσσεται στην 21η θέση. Χαμηλές είναι και οι αποδόσεις σε Γαλλία και Ιταλία με 3,22% και 3,55% αντίστοιχα, παρότι αποτελούν καθιερωμένους προορισμούς για τους ενοικιαστές παραθεριστικών κατοικιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η υψηλή απόδοση της Ολλανδίας οφείλεται στις σχετικά χαμηλές τιμές αγοράς, οι οποίες επιτρέπουν στους επενδυτές να έχουν ταχύτερη επιστροφή των κεφαλαίων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Ολλανδία στοιχίζει περίπου 145.000 ευρώ, ενώ ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων κοστίζει περί τις 277.000 ευρώ, τιμές ιδιαίτερα προσιτές σε σχέση με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη Βρετανία, μια κατοικία του ενός υπνοδωματίου κοστίζει 235.000 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ το κόστος για μια αντίστοιχη με τρία υπνοδωμάτια 450.000 ευρώ κατά μέσον όρο.

Αντίστοιχα, οι πολύ χαμηλές αποδόσεις που προσφέρονται στη Σουηδία δεν αποδίδονται τόσο στις υψηλές τιμές πώλησης των κατοικιών (αν και οι τιμές αυξήθηκαν κατά 12% στη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου) όσο στο ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει επιβάλει περιορισμούς στο ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος των ενοικίων, με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι ενοικιαστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT