«Παγώνουν» οι επενδύσεις γραφείων στη Μόσχα

«Παγώνουν» οι επενδύσεις γραφείων στη Μόσχα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας βρίσκονται οι επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων γραφειακών χώρων στην αγορά της Μόσχας. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle (JLL), κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο ανακοινώθηκαν σχέδια για την κατασκευή μόλις τεσσάρων υψηλής ποιότητας κτιρίων γραφείων, συνολικής επιφάνειας 63.000 τ.μ., μέγεθος που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών. Εκτιμάται, δε, ότι συνολικά στο έτος δεν προβλέπεται η ανάπτυξη παραπάνω από 660.000 τ.μ. νέων γραφείων στη ρωσική πρωτεύουσα, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, σηματοδοτώντας παράλληλα την πτώση κατά 8% σε σχέση με το 2015.

Μάλιστα, η JLL είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξη, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, εκτιμώντας ότι είναι αρκετά πιθανό να μην επιβεβαιωθούν οι σχετικές εκτιμήσεις κι εντέλει οι νέες αναπτύξεις να είναι χαμηλότερες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον ωθεί τις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην αναπροσαρμογή των επενδυτικών τους σχεδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT