Πρόσωπα και πράγματα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 19 εκατ. για την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ το α΄ τρίμηνο

Βελτίωση 5% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, καθώς ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 19 εκατ. ευρώ και, μάλιστα, χωρίς να υπολογίζεται το όφελος από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων, το οποίο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 19,5 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους 18,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας έχει, προς το παρόν, αναστείλει τυχόν νέες επενδύσεις σε ακίνητα, έως ότου αποτιμηθεί το κόστος της πρόσφατης αύξησης της φορολόγησης του ενεργητικού των ΑΕΕΑΠ, από 0,105% σε 0,75% ετησίως, πλέον του ΕΝΦΙΑ που ήδη πλήρωσαν, που επίσης αναμένεται υψηλότερος απ’ ό,τι ήταν το 2015.

Επιστρατεύουν drones για να εντοπίζουν αυθαίρετα

Ακόμα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία είναι γνωστά και ως drones, αναμένεται να επιστρατευθούν, αρχής γενομένης από τον προσεχή Οκτώβριο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν αυθαίρετα κτίσματα. Πέραν των drones, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα επιστρατεύσει και πιο συμβατικές μεθόδους, όπως δορυφόρους, αεροφωτογραφίες και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, ένα μέτρο που έχει εξαγγελθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να βρει ακόμα πεδίο εφαρμογής. Στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων δεν θα έχουν συμμορφωθεί με την εφαρμογή του σχετικού νόμου, προκειμένου να τα τακτοποιήσουν. Από τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν πλέον οριζόντια πρόστιμα για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί άλλη παράταση στον σχετικό νόμο.

Πάρκο με… δεινοσαύρους εγκαινιάζεται στο Ντουμπάι

Ενα νέο θεματικό πάρκο, ικανό να προσελκύσει οικογένειες με μικρά παιδιά από όλο τον κόσμο αναμένεται να εγκαινιαστεί στα μέσα Αυγούστου στο Ντουμπάι. Το νέο πάρκο αντλεί τη θεματολογία του από το σύμπαν των υπερηρώων της εταιρείας κόμικς Marvel, αλλά και των ηρώων από το Cartoon Network, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, ήρωες όπως τον Σπάιντερμαν, αλλά και δεινόσαυρους. Το πάρκο αναπτύχθηκε από τις τοπικές εταιρείες Ilyas και Mustafa Galadari Group, προσφέρει χώρους 139.355 τ.μ. και αντιπροσωπεύει συνολική επένδυση της τάξεως του 1 δισ. ευρώ. Το Ντουμπάι επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση του ως τουριστικού προορισμού και για τον σκοπό αυτό επενδύει όλο και περισσότερο σε ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT