Πρόσωπα και πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουριστική ώθηση στις κατασκευές τον Μάιο

Ισχυροποίηση κατέγραψε κατά τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο των κατασκευών, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος του ΙΟΒΕ, ο σχετικός δείκτης στις κατασκευές αυξήθηκε στις 65,7 μονάδες, έναντι 57,5 μονάδων τον Απρίλιο, αλλά και κατά τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η άνοδος αυτή προήλθε από την αύξηση των προσδοκιών στο σύνολο των ιδιωτικών κατασκευών στις 96,7 μονάδες, από 71,7 μονάδες τον Απρίλιο. Αιτία της ανόδου αυτής ήταν η βελτίωση του δείκτη που αφορά στα λοιπά ιδιωτικά κτίρια, δηλαδή σε ακίνητα εκτός των κατοικιών, κυρίως δηλαδή ξενοδοχεία και άλλες υποδομές τουριστικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, υπερκαλύφθηκε η υποχώρηση των προσδοκιών στις κατασκευές δημοσίων έργων, όπου ο δείκτης υποχώρησε στις 48,9 μονάδες από 53 μονάδες τον Απρίλιο.

Εννέα μήνες λειτουργίας του Mare West στην Κόρινθο

Εννέα και πλέον μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το νέο εμπορικό κέντρο Mare West του ομίλου Βιοχάλκο στην περιοχή της Κορίνθου. Το κέντρο καλύπτει την αγορά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ενώ προσφέρει συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 13.500 τ.μ., όπως επίσης και 800 θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 9 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με σχετικές προβλέψεις του ομίλου, τα ετήσια έσοδα από τα μισθώματα των καταστημάτων αναμένεται να διαμορφωθούν σε περίπου 1,8 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των αλυσίδων που λειτουργούν στο κέντρο περιλαμβάνονται οι: Σκλαβενίτης, Μουστάκας (είδη παιχνιδιών) και Nike (αθλητικά είδη). Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Βιοχάλκο λειτουργεί με επιτυχία από το 2011 και το εμπορικό κέντρο River West στη Λ. Κηφισού.

Συμφωνία Σαουδικής Αραβίας με Starwood για 2 ξενοδοχεία

Σε συμφωνία με την αμερικανική Starwood Hotels and Resorts ήρθε η Saudi Real Estate, προκειμένου να αναπτύξει δύο ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων αντίστοιχα, πλησίον μιας διεθνούς επιχειρηματικής ζώνης που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα Ριάντ. Η Starwood θα αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων μέσω της αλυσίδας της με την επωνυμία Westin και εκείνης με την επωνυμία Element. Τα ξενοδοχεία θα γειτνιάζουν με τη νέα οικονομική ζώνη που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Ριάντ, όπου προβλέπεται να φιλοξενηθούν τράπεζες και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Πάντως, παρότι ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής έχει ήδη αναπτυχθεί, καθώς το σχέδιο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται ήδη από το 2006, ακόμα δεν έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό ενοικιαστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT