Σύντομα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανός επενδυτής στην Trastor

Μετά την Grivalia Properties και την Εθνική Πανγαία, οι οποίες ελέγχονται από Fairfax και Invel αντίστοιχα, μία ακόμα εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) αναμένεται να αποκτήσει ξένο στρατηγικό επενδυτή. Οπως έγινε γνωστό μεσούσης της εβδομάδας, η Trastor του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να παραχωρήσει πακέτο 18.551.880 μετοχών της, που αντιστοιχεί στο 33,8% του μετοχικού της κεφαλαίου στην εταιρεία West Red (West), η οποία ελέγχεται πλήρως από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Varde Partners. Παράλληλα, η διοίκηση της Trastor δρομολογεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, στην οποία θα συμμετάσχει η Wert. Η εν λόγω αύξηση αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της εισηγμένης, ώστε να επιδιώξει τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου τους, που είχε μείνει στάσιμο τα τελευταία χρόνια ένεκα και των μετοχικών ανακατατάξεων και της δεδομένης πρόθεσης της Πειραιώς να μην προβεί σε κινήσεις ενίσχυσης της εταιρείας πριν από την εξασφάλιση νέου στρατηγικού επενδυτή, μετά την αποχώρηση της Pasal Development, η οποία προχώρησε στην πώληση των μετοχών της στην Πειραιώς, προκειμένου να εξοφλήσει σχετικό δανεισμό της στην τράπεζα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η Πειραιώς να θελήσει να «προικίσει» την εταιρεία και με εισφορά ακινήτων, μέσω της εν λόγω αύξησης κεφαλαίου, δεδομένου ότι οι τελικοί όροι της θα αποφασιστούν από τη διοίκηση της Trastor το αμέσως προσεχές διάστημα. Η Varde Partners εδρεύει στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη διατηρεί γραφεία, μεταξύ άλλων, σε Λονδίνο, όπου και η έδρα των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων, Μιλάνο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Δουβλίνο και Λουξεμβούργο. Η εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Η H&M ανοίγει κατάστημα στην Κύπρο

Το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο αναμένεται να λειτουργήσει, αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, η διεθνής αλυσίδα ένδυσης H&M. Για τον σκοπό αυτό έχει μισθώσει κατάστημα 3.000 τ.μ. και έξι ορόφων στο κέντρο της Λευκωσίας. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι η εν λόγω κίνηση πραγματοποιείται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της H&M, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη και για την ανάπτυξη της αλυσίδας στη γειτονική Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, η αλυσίδα αριθμεί πλέον 33 καταστήματα, με την τελευταία προσθήκη να αφορά το νέο σημείο πώλησης στην Κόρινθο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT