Σύντομα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη «πράσινο» κτίριο της Grivalia

Ενα ακόμη από τα υφιστάμενα κτίρια γραφείων της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ πιστοποιήθηκε για το χαμηλό ενεργειακό του αποτύπωμα, έπειτα από σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης που έχει λανσάρει τους τελευταίους μήνες η εισηγμένη εταιρεία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το κτίριο γραφείων στη Λ. Κηφισίας 69, στο Μαρούσι, αποτελεί το τρίτο κτίριο της Grivalia που λαμβάνει πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED, ενώ εντός του έτους θα ακολουθήσει κι άλλο ένα κτίριο όπου θα γίνουν ανάλογες επεμβάσεις. Το σύστημα LEED πιστοποιεί ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και (ανα)κατασκευαστεί με εφαρμογή των αρχών της αειφόρου δόμησης, που αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτιρίου και αποβλέπει στην ποσοτικοποίηση της σχετικής απόδοσης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό, στο κτίριο της Λ. Κηφισίας πραγματοποιήθηκε σειρά εργασιών, όπως π.χ. ο περιορισμός του φαινομένου της θερμικής αστικής νησίδας μέσω εφαρμογής ανακλαστικών υλικών στο δώμα και ο περιορισμός της φωτορρύπανσης από τον εξωτερικό φωτισμό.

Ποια αντισταθμιστικά ζητούν για το Ελληνικό

Αντισταθμιστικά μέτρα, που δεν έχουν περιληφθεί στο υφιστάμενο συμφωνητικό που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της ομάδας επενδυτών που έχει επικρατήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάληψη της εκμετάλλευσης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ζήτησαν εντός της εβδομάδας οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου, Γ.Παπανικολάου και Ανδρ. Κονδύλης. Ειδικότερα, οι δήμαρχοι έθεσαν μια σειρά από αιτήματα, όπως η συνέχιση της γραμμής 2 του μετρό και η κατάληξή της στη Γλυφάδα, ο επανασχεδιασμός της γραμμής του τραμ, ώστε να αποσυμφορηθεί το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, η δημιουργία νέου κοιμητηρίου για τον Δήμο Αλίμου και η συμμετοχή εκπροσώπων από τους όμορους δήμους στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του Πάρκου Ελληνικού. Παράλληλα, ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη για τη δυνατότητα συμμετοχής των δήμων της ευρύτερης περιοχής στο σχέδιο απόδοσης 300 στρεμμάτων πρασίνου και ελεύθερων χώρων σε όλο το λεκανοπέδιο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT