Πρόσωπα και πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα νέα καταστήματα 5àsec στην ελληνική αγορά

Την απαιτούμενη τόνωση που χρειάζεται η αγορά εμπορικών καταστημάτων προσφέρει αυτή την περίοδο κάθε αλυσίδα που επεκτείνει το δίκτυό της. Στο πλαίσιο αυτό, η 5àsec, η μεγαλύτερη αλυσίδα καθαριστηρίων παγκοσμίως, συνεχίζει την επέκτασή της στην ελληνική αγορά, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών προχώρησε στη λειτουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο εγκαινιάστηκαν νέα σημεία στον Βόλο και στη Νέα Ερυθραία, ενώ στα μέσα Ιουλίου εγκαινιάστηκαν δύο νέα καταστήματα στη Μύκονο, τα οποία διαχειρίζεται η Nammos Restaurant by the Sea. Υπενθυμίζεται ότι την ανάπτυξη της αλυσίδας στην ελληνική αγορά έχει αναλάβει η εταιρεία EMD Global Cleaners, η οποία σχεδιάζει να αναπτύξει επιπλέον 30 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

Δύο σημαντικά ακίνητα απέκτησε η Περιφέρεια Αττικής

Δύο σημαντικά ακίνητα απέκτησε εντός της εβδομάδας η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να τα αξιοποιήσει. Ο λόγος για έκταση 487 στρεμμάτων στον Φαληρικό Ορμο, που παραχωρείται στην Περιφέρεια για χρήση 40 ετών, αλλά και για τα «Προσφυγικά» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η έκταση στο Φάληρο βρίσκεται μπροστά από το Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία προσφέρει σημαντικές προοπτικές αξιοποίησης, εφόσον φυσικά βρεθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια. Ωστόσο, φορείς της αγοράς εκφράζουν την απορία τους γιατί δεν παραχωρήθηκε το σύνολο της έκτασης του Φαληρικού Ορμου, περίπου 750 στρέμματα, δηλαδή όλο το τμήμα από το ΣΕΦ μέχρι το στάδιο του Tae Kwon Do, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο επενδυτικό δέλεαρ, σε περίπτωση διαγωνισμού παραχώρησης εκμετάλλευσης;

Στο Βουκουρέστι το νέο εμπορικό κέντρο του Sonae Sierra

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είχε ιδιαίτερη τύχη, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες αγορές στις οποίες έχει επιλέξει να τοποθετηθεί. Ο λόγος για τον πορτογαλικό όμιλο ανάπτυξης εμπορικών κέντρων Sonae Sierra, ο οποίος αναμένεται να εγκαινιάσει το νέο του κέντρο ParkLake στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το νέο κέντρο αποτελεί επένδυση της τάξεως των 180 εκατ. ευρώ, η οποία υλοποιείται σε κοινοπραξία με την ιρλανδική Caelum Development. Το κέντρο διαθέτει συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 70.000 τ.μ. και περιλαμβάνει 200 καταστήματα και 23 εστιατόρια. Σημειωτέον δε ότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013. Το ParkLake βρίσκεται στη συνοικία Titan στην ανατολική πλευρά του Βουκουρεστίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT