Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 18 μήνες θα λειτουργήσει ξανά ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Τον Μάιο του 2018, δηλαδή σε περίπου 18 μήνες από σήμερα, έχουν θέσει οι νέοι επενδυτές (AGC Equity Partners και όμιλος Dogus) ως καταληκτική ημερομηνία για την επανέναρξη της λειτουργίας του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η συνολική αξία της επένδυσης, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τους νέους επενδυτές, των δαπανών για την εκ νέου ανάπτυξη του έργου και της αναχρηματοδότησης υφιστάμενου δανεισμού, αναμένεται να υπερβεί τα 600 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση και ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων «Ναυσικά» και «Αρίων», την κατεδάφιση της ξενοδοχειακής μονάδας «Αφροδίτη» και την κατασκευή μέχρι 13 υπερπολυτελών κατοικιών στην έκταση.

Επεκτείνονται τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου και σε άλλες πόλεις

Την επέκταση του θεσμού των «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου» και σε άλλες πόλεις της χώρας δρομολογεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Σήμερα, τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, οι οποίες αφορούν σε συντονισμένη προωθητική δράση και σειρά άλλων παροχών προς τους καταναλωτές, από τους καταστηματάρχες που βρίσκονται σε συγκεκριμένες εμπορικές ζώνες, λειτουργούν πιλοτικά σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλη Κορκίδη, τα εν λόγω Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου ξεκίνησαν το 2012, μετά τη διαπίστωση ότι τα κέντρα των πόλεων, όπου βρίσκονται συνήθως οι εμπορικές ζώνες της πόλης, δεν είναι πλέον ελκυστικά για τους καταναλωτές, λόγω δυσκολίας πρόσβασης και στάθμευσης.

Αγοράζουν επαύλεις στο Χονγκ Κονγκ χωρίς να πληρώνουν φόρο

Το εντυπωσιακό ποσό των 80 εκατ. ευρώ διέθεσε πρόσφατα ένας αγοραστής από το Χονγκ Κονγκ για την απόκτηση μιας έπαυλης συνολικής επιφάνειας 715 τ.μ. στο ομώνυμο κρατίδιο, χωρίς μάλιστα να πληρώσει καθόλου φόρο. Σύμφωνα με τοπικούς μεσίτες, το σημερινό φορολογικό καθεστώς επιτρέπει στους υποψήφιους αγοραστές να αποκτήσουν ακίνητα χρησιμοποιώντας μια εταιρεία «κέλυφος», που εδρεύει σε κάποιον φορολογικό παράδεισο, χωρίς την καταβολή φόρου. Πρόκειται για ένα από τα «παράθυρα» που έχουν ανακαλύψει οι επενδυτές για να παρακάμψουν τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την τοπική κυβέρνηση, όπως π.χ. η αύξηση του τέλους χαρτοσήμου στο 15% με εξαίρεση τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, προκειμένου να συγκρατήσουν το «ράλι» τιμών των ακινήτων, ανεπιτυχώς όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT