Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπλόκο σε πωλήσεις εάν υπάρχουν χρέη προς Ταμεία

Επιπτώσεις και στην αγορά ακινήτων αναμένεται να έχει η ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) επισημαίνει ότι όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους δεν θα μπορούν να προχωρούν σε πωλήσεις ακινήτων. Επίσης, όσοι έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι το τίμημα που εισπράττουν από τη μεταβίβαση του ακινήτου τους καλύπτει την αποπληρωμή του χρέους τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα. Συγκεκριμένα, πλέον επιβάλλεται έλεγχος για την ύπαρξη ή μη «επαρκούς διασφάλισης» της οφειλής και θεσμοθετείται η υποχρεωτική χορήγηση βεβαίωσης, προκειμένου να λαμβάνει γνώση ο συμβολαιογράφος προτού προχωρεί στη μεταβίβαση του ακινήτου ή όχι, καθώς και στην παρακράτηση μέρους του τιμήματος για την αποπληρωμή του χρέους.

Ενδιαφέρον για δύο κτίρια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Μόλις δύο ακίνητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης συγκέντρωσαν επενδυτικό ενδιαφέρον σε πρόσφατη δημοπρασία που πραγματοποίησε η Πειραιώς Real Estate. Η εταιρεία επιχειρούσε να πωλήσει συνολικά έξι ακίνητα της εταιρείας, ωστόσο το ενδιαφέρον περιορίστηκε σε μόλις δύο, τα οποία, λόγω θέσης, θεωρούνται αγοραστικές ευκαιρίες. Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως και στεγάζει τη διοίκηση της ΕΒΖ, ενώ το έτερο αφορά το ημιτελές πολυώροφο κτίριο της εταιρείας στην οδό Κουντουριώτου, έναντι του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τα υπόλοιπα ακίνητα αφορούν, μεταξύ άλλων, τα πρώην βιομηχανικά κτίρια σε Λάρισα και Ξάνθη, μια μεγάλη έκταση στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης κι ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι (οδ. Σκουφά).

Δρομολογούνται σχέδια για 11.547 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο

Επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη συνολικά 11.547 ξενοδοχειακών μονάδων, δυναμικότητας 1,95 εκατ. δωματίων, δρομολογούνται αυτήν την περίοδο παγκοσμίως. Σύμφωνα με ανάλυση της Lodging Econometrics, η οποία καταγράφει τη σχετική δραστηριότητα σε 196 χώρες, τα παραπάνω μεγέθη συνιστούν αύξηση της τάξεως του 6% αναφορικά με τον αριθμό των ξενοδοχείων και του 4% αναφορικά με τον αριθμό των δωματίων, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Ηδη, υπό κατασκευή βρίσκονται 5.417 επενδύσεις ξενοδοχείων, συνολικής δυναμικότητας άνω του 1 εκατ. δωματίων. Επιπλέον 3.514 έργα δυναμικότητας 504.938 δωματίων αναμένεται να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής εντός των προσεχών 12 μηνών. Πρόκειται για σημαντική αύξηση της τάξεως του 22% με βάση τον αριθμό των νέων ξενοδοχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT