Προς ολοκλήρωση ο καθοδικός κύκλος στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι

Προς ολοκλήρωση ο καθοδικός κύκλος στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι ο καθοδικός κύκλος στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι οδεύει προς το τέλος του, προχωρά σε σχετική ανάλυσή της η εταιρεία ακινήτων Cavendish Maxwell, με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν με το πέρας του τέταρτου τριμήνου του 2016. Σύμφωνα με αυτά, οι τιμές ενοικίασης κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,1%, ενώ οι τιμές πώλησης υποχώρησαν λιγότερο από 1% κατά μέσον όρο. Ειδικότερα, οι τιμές πώλησης κατοικιών μειώθηκαν από 0,4% έως 2,2% ανάλογα με την περιοχή, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε σχέση το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, η πτώση δεν ξεπερνά το 3%.

Πλέον, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 15% από το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι η ισχυροποίηση του δολαρίου έχει πλήξει την αγοραστική δύναμη των ξένων αγοραστών κατοικιών στο Ντουμπάι, οι οποίοι, σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από χώρες, όπως η Ινδία, η Μεγ. Βρετανία και η Ρωσία. Αρνητική για την ψυχολογία των υποψήφιων αγοραστών, κυρίως των εγχώριων, ήταν και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της Cavendish Maxwell, κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο οι τιμές αναμένεται να σταθεροποιηθούν, ενώ σε ποσοστό 63%, οι ερωτηθέντες επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν αύξηση της ζήτησης, αλλά και των αγοραπωλησιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT