Αύξηση τιμών πώλησης γραφείων και καταστημάτων

Αύξηση τιμών πώλησης γραφείων και καταστημάτων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος η τροχιά ανάκαμψης στην οποία έχουν εισέλθει τόσο η αγορά γραφείων όσο και η αγορά εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, καθώς η ζήτηση έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι τιμές πώλησης των γραφείων υψηλών προδιαγραφών ενισχύθηκαν με ρυθμό της τάξεως του 1,7% κατά το 2017, με την άνοδο να αγγίζει το 2,1% στην Αθήνα, το 1% στη Θεσσαλονίκη και το 1,5% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ειδικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, οι αξίες των κτιρίων γραφείων ενισχύθηκαν κατά 3,8% πανελλαδικά σε σχέση με το πρώτο μισό του ίδιους έτους. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο σύγκρισης, οι τιμές στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 4%, έναντι 2,6% στη Θεσσαλονίκη και 3,8% στην υπόλοιπη χώρα.

Οσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, οι αξίες τους αυξήθηκαν κατά 1,6% πανελλαδικά στο σύνολο του 2017, με την Αθήνα να καταγράφει άνοδο κατά 1,4%, τη Θεσσαλονίκη κατά 1% και τις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας κατά 2,2%. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η πανελλαδική άνοδος ήταν της τάξεως του 1,1% (1% στην Αθήνα, 0,8% στη Θεσσαλονίκη και 1,4% στην υπόλοιπη χώρα).

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τις τιμές ενοικίασης, στην κατηγορία των κτιρίων γραφείων η μέση ετήσια αύξηση κατά το 2017 διαμορφώθηκε σε 1%, με την άνοδο στην Αθήνα να αγγίζει το 0,9%, στη Θεσσαλονίκη το 0,7% και στην υπόλοιπη Ελλάδα το 1,2%. Στον αντίποδα, σύμφωνα με την ΤτΕ, στα εμπορικά καταστήματα τα ενοίκια κατέγραψαν μείωση κατά 1,1% (0,9% στην Αθήνα, 1,2% στη Θεσσαλονίκη και 1,4% στην υπόλοιπη χώρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT