Πράξη πρώτη: Στον Φάρο με τους επισήμους
πράξη-πρώτη-στον-φάρο-με-τους-επισήμου-562708831

Πράξη πρώτη: Στον Φάρο με τους επισήμους

Το συνέδριο, η Πόρσε και οι «Rothschild της Ανατολής».

Μαριάννα Κακαουνάκη
SPECIAL REPORT
Οι πέντε ζωές ενός «επενδυτή – φαντομά»
  1. Πράξη πρώτη: Στον Φάρο με τους επισήμους
  2. Πράξη δεύτερη: Στείλε δανεικά, μέχρι να έρθουν τα δισ.
  3. Πράξη τρίτη: Η δράση στην Αγγλία και ο ανίδεος τραπεζίτης
  4. Πράξη τέταρτη: Από τις φυλακές του Φορτ Ντιξ στις φυλακές της Αγγλίας
  5. Πράξη πέμπτη: Ελλάδα, η Γη της Επαγγελίας
  6. Τελευταία πράξη: «Δεν είμαι αυτός που νομίζετε»
  7. Podcast: Ο «φάκελος Σασούν» σε 5 λεπτά

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, όλη η ομάδα του «Joseph Sassoon Group» ήταν στο πόδι από νωρίς. Η ημέρα την οποία σχεδίαζαν εδώ και μήνες είχε φτάσει. Ο επικεφαλής του ομίλου, ο πενηντάχρονος Αμερικανοεβραίος Ντέιβιντ Σασούν, έφτασε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μια Πόρσε.

Ανέβηκε στον Φάρο, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, και τσέκαρε πως όλα ήταν στη θέση τους, όπως τα ήθελε, για το «American Mediterranean Investment Forum», το πρώτο του συνέδριο στην Ελλάδα.

Χαμογελαστός και άνετος, έμοιαζε στο στοιχείο του όσο καλωσόριζε επιχειρηματίες, πολιτικούς και διπλωμάτες στην αίθουσα με την άπλετη θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το φόρουμ, o Σασούν κάθισε στην πρώτη σειρά. ∆ίπλα του, ο 70ός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην αρχηγός της CIA Mάικ Πομπέο, κεντρικός ομιλητής και προσκεκλημένος του ιδίου.

Το προηγούμενο βράδυ ο διοργανωτής είχε παραθέσει προς τιμήν του δεξίωση στο πολυτελές διαμέρισμα 400 τετραγωνικών που μόλις είχε ενοικιάσει στη Ρηγίλλης.

Πράξη πρώτη: Στον Φάρο με τους επισήμους-1
Ο Σασούν νοίκιασε πρόσφατα το πολυτελές, επιπλωμένο διαμέρισμα της φωτογραφίας, επί της οδού Ρηγίλλης, και πραγματοποίησε δεξίωση για τους υψηλούς προσκεκλημένους του στις 26 Σεπτεμβρίου. 

Πράξη πρώτη: Στον Φάρο με τους επισήμους-2
Την επομένη πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε με κεντρικό ομιλητή τον Mάικ Πομπέο, ο οποίος αμείφθηκε με 225.000 δολάρια για τη συμμετοχή του.

Το συνέδριο ξεκίνησε με ένα βίντεο για την ιστορία της οικογενείας του, από τις αρχαιότερες και πιο ισχυρές του Ισραήλ, «τους Rothschild της Ανατολής» και το καταπίστευμα δισεκατομμυρίων που ο ίδιος διαχειρίζεται και θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Ο Πομπέο και ο Σασούν πήραν τον λόγο από το βήμα. Ακολούθησαν ομιλίες και πάνελ με επιχειρηματίες και διπλωμάτες.

Στο τέλος του συνεδρίου ο Σασούν μίλησε ξανά: «Αναπτυσσόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο, εάν θέλετε να επενδύσετε μαζί μας πάρτε με τηλέφωνο», είπε στους παρευρισκομένους. 

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Ντέιβιντ Σασούν; 

Η πολύμηνη δημοσιογραφική έρευνα της «Κ» αποκαλύπτει την ιστορία του, που παρότι μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις, στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Αγγλία, στην Αφρική και στην Αμερική, επίσημα έγγραφα και ηλεκτρονικές αλληλογραφίες που έχουν περιέλθει εις γνώσιν της «Κ», παρουσιάζουμε τη διαδρομή ενός ανθρώπου που εδώ και δέκα χρόνια παριστάνει κάποιον που –σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία– δεν είναι, έχοντας καταφέρει να παραπλανήσει εργαζομένους, επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς, και όπως φάνηκε, τους ισχυρούς, ανώτατους διπλωμάτες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, πρέσβεις Γιώργο Τσούνη και Νόαμ Κατζ, που παρευρέθησαν και μίλησαν στο συνέδριο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT