παράθυρο-με-θέα-στις-ευκαιρίες-563096419

Παράθυρο με θέα στις ευκαιρίες

Σε ποιες περιοχές οι τιμές έχουν υποχωρήσει ή παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Στις Κυκλάδες τα πιο ακριβά εξοχικά

Νίκος Ρουσάνογλου

Τα νησιά των Κυκλάδων πρωταγωνιστούν σε ό,τι αφορά τις πιο ακριβές εξοχικές κατοικίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spitogatos.gr, η Μύκονος παραμένει στην κορυφή, με τη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης να σημειώνει ετήσια αύξηση 5% και να διαμορφώνεται σε 6.637 ευρώ/τ.μ., από 6.316 ευρώ/τ.μ. πέρσι.

Στη δεύτερη θέση ξεχωρίζει η Αντίπαρος, με τη μέση ζητούμενη τιμή να σημειώνει ετήσια άνοδο 23,8%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πλέον σε 5.450 ευρώ/τ.μ. για ένα εξοχικό στο νησί, που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για πολυτελή ακίνητα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Πάτμος στα Δωδεκάνησα, με τη μέση τιμή πώλησης να καταγράφει επίσης μεγάλη ετήσια αύξηση 17% και να διαμορφώνεται πλέον σε 5.229 ευρώ/τ.μ.

Στην τέταρτη θέση με τις ακριβότερες εξοχικές κατοικίες βρίσκεται η Πάρος, καθώς η μέση τιμή ανέρχεται σε 4.643 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας αύξηση 11,8% σε σχέση με πέρσι. Η πέμπτη πιο ακριβή περιοχή για την αγορά εξοχικής κατοικίας είναι η Σαντορίνη, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 4.286 ευρώ/τ.μ. 

Η πιο φθηνή περιοχή είναι ο Πολιχνίτος στη Λέσβο, όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει εξοχικό με μόλις 708 ευρώ/τ.μ. Μάλιστα, η τιμή είναι  χαμηλότερη σε σχέση με πέρσι, όταν το αντίστοιχο κόστος διαμορφωνόταν σε 770 ευρώ/τ.μ.

Στον αντίποδα, μπορεί να βρει κανείς περιοχές, ιδίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και σε κάποια νησιά, κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο, όπου η απόκτηση εξοχικής κατοικίας παραμένει ιδιαίτερα προσιτή, καθώς κυμαίνεται μεταξύ 700 και 1.040 ευρώ/τ.μ. Η πιο φθηνή περιοχή είναι ο Πολιχνίτος στη Λέσβο, όπου μπορεί κανείς να αποκτήσει εξοχικό με μόλις 708 ευρώ/τ.μ. Μάλιστα, η φετινή τιμή είναι ακόμα χαμηλότερη σε σχέση με πέρσι, όταν το αντίστοιχο κόστος διαμορφωνόταν σε 770 ευρώ/τ.μ.

Ακολουθεί η Σάμος, με τη μέση τιμή να αγγίζει φέτος τα 909 ευρώ/τ.μ., από 890 ευρώ/τ.μ. πέρσι. Στη Ζαχάρω της Ηλείας, το αντίστοιχο κόστος διαμορφώνεται σε 955 ευρώ/τ.μ., όντας κι εδώ πιο φθηνό συγκριτικά με πέρσι, όταν η μέση ζητούμενη τιμή άγγιζε τα 1.045 ευρώ/τ.μ. Η περιοχή της Ηλείας προσφέρει εξαιρετικές παραλίες και θάλασσες, ενώ δεν είναι μακριά από την Αθήνα (περίπου 3,5 ώρες απόσταση).

Στο Αίγιο το μέσο κόστος αγοράς εξοχικού είναι μόλις 1.000 ευρώ/τ.μ., παραμένοντας αμετάβλητο από πέρσι. Στην περιοχή της Μεσσήνης μπορεί να αγοράσει κανείς εξοχικό αντί 1.039 ευρώ/τ.μ., φθηνότερα από τα 1.100 ευρώ/τ.μ. πέρσι.

Πιο κοντά στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι άλλη μια δημοφιλής περιοχή, το Αίγιο, όπου το μέσο κόστος αγοράς εξοχικού είναι μόλις 1.000 ευρώ/τ.μ., παραμένοντας αμετάβλητο από πέρσι. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η περιοχή της Μεσσήνης στη Μεσσηνία, όπου μπορεί να αγοράσει κανείς εξοχικό αντί ποσού 1.039 ευρώ/τ.μ., φθηνότερα από τα 1.100 ευρώ/τ.μ. πέρσι. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT