90 Χρόνια πριν… 5–12–1933

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΑ: Επέστη η στιγμή κατά την οποίαν ο αήρ παίζει πλέον τον σπουδαιότερον ρόλον και νομίζω ότι καλώς επράξαμεν προσαρμόσαντες τας ναυπηγήσεις μας προς την νέαν δημιουργηθείσαν κατάστασιν. Εν ολίγοις, τα θωρηκτά –τα οποία άλλοτε απετέλουν το μεγαλύτερον αμυντικόν όπλον της Μεγάλης Βρεττανίας– δεν είναι πλέον απρόσβλητα. Σήμερον, μια εναέριος επίθεσις δύναται να τα βυθίση εντός ολίγων δευτερολέπτων.

ΑΝΔΡΟΦΕΡΝΟΥΝ: Ο φεμινισμός προοδεύει με γιγαντιαία βήματα καθημερινώς. Αι γυναίκες αι οποίαι διορίζονται, καπνίζουν, πτύουν, βωμολοχούν ή γενικώς ανδροφέρνουν, πληθύνονται από ημέρας εις ημέραν. Εχομεν ίδει γυναίκας αεροπόρους, από την σοβιετίαν φθάνουν αι φωτογραφίαι γυναικών μηχανοδηγών, αύριον θα ίδωμεν ίσως γυναίκας πρωθυπουργούς και καρδιναλίους.

ΘΑΛΠΩΡΗ: Το κρύο του χθεσινού απογεύματος συνετέλεσεν εις το να γεμίσουν ασφυκτικώς αι σάλαι των κινηματογράφων. Εκεί, υπό το προστατευτικόν ημίφως των λαμπιονίων, μέσα εις την θαλπωρήν των καλοριφέρ και τα αρώματα των γυναικών, εδημιουργείτο μια ατμόσφαιρα εκτάκτως συμπαθής, εις την οποίαν ηδύναντο να διέλθουν ολίγας ώρας ευχαρίστους οι ατυχείς τουρτουρίζοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT