90 Χρόνια πριν… 6–12–1933

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Αρκετήν θυμηδίαν προεκάλεσεν εν Παρισίοις το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Σωτάν [φωτογραφία αριστερά], ολίγας μόλις ημέρας μετά την ανάληψιν της πρωθυπουργίας, υπέστη… έξωσιν. Εξωσιν, όχι βέβαια από το πρωθυπουργικόν μέγαρον, αλλά από ένα διαμέρισμα ευρισκόμενον παραπλεύρως της κεντρικής αστυνομικής διευθύνσεως, το οποίον είχεν ενοικιάσει κατά το 1917 ως γραφείον. Εις το ενοικιαστήριον συμβόλαιον καθωρίζετο ότι το ενοίκιον έπρεπε να πληρώνεται προκαταβολικώς, άνευ διατυπώσεώς τινος. Επί αρκετά έτη τα πάντα έβαινον κανονικώς, όταν όμως ο κ. Σωτάν έγινεν υπουργός των Εσωτερικών, αι ασχολίαι του δεν του επέτρεπον να είνε τόσον κανονικώς εις τας άλλας υποχρεώσεις του. Επήρχοντο τοιουτοτρόπως πολλαί καθυστερήσεις και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ηναγκάσθη να υποβάλη αγωγήν εξώσεως.

ΜΟΥΣΕΙΟ: Υπό του υπουργού της Δικαιοσύνης εδόθη χθες εντολή εις τον διευθυντήν των φυλακών Αβέρωφ κ. Τριανταφυλλίδην όπως το ταχύτερον συγκεντρώση τα αντικείμενα τα οποία εχρησιμοποίουν οι τυφεκκισθέντες κατά το 1922 Εξ πολιτικοί. Ως γνωστόν τα αντικείμενα αυτά θα φυλαχθούν εις το κελλίον των φυλακών Αβέρωφ, το οποίον μετεβλήθη εις Μουσείον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT