90 Χρόνια πριν… 7–12–1933

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ: ∆εν είναι μόνον οι Αμερικανοί οι οποίοι, κατά την στιγμήν αυτήν, εορτάζουν την λήξιν μιας εποχής που τους εστέρησε του μέσου της ευθυμίας. Δύο και πλέον εκατομμύρια Σκώτοι ομιλούν περί της «ημέρας» η οποία ανεμένετο προ πολλού και η οποία προαναγγέλλει πλουτισμόν και δημιουργίαν περιουσιών εκ της εισαγωγής εις τας Ηνωμένας Πολιτείας του εθνικού ποτού της Σκωτίας – του περιφήμου ουίσκυ. Η Αμερική εορτάζει αλλά η Σκωτία πανηγυρίζει κυριολεκτικώς. «Θα αποκτήσωμεν νέους εκατομμυριούχους», έλεγεν ο δήμαρχος της Γλασκώβης προς δημοσιογράφους. «Τα εργοστάσιά μας έπαυσαν σχεδόν να εργάζωνται προ δωδεκαετίας. Από 40 που ειργάζοντο προ της ποταπαγορεύσεως δεν έμειναν ειμή μόνον πέντε. (…) Η Σκωτία δεν ημπορεί να ζήση χωρίς την Αμερικήν, διότι οι Αμερικανοί είνε οι καλύτεροι καταναλωταί του ουίσκυ μας».

ΠΕΣΚΕΣΙ: Το πάθημα του ανθρώπου ο οποίος αποπειραθείς να δωρήση ευτραφή γαλοπούλαν εις Αθηναίον ανακριτήν, παρεπέμφθη εις την Εισαγγελίαν κατηγορούμενος επί δωροδοκία, καταργεί πλέον το έθιμον του «πεσκεσίου», το οποίον, ιδία εις τας επαρχίας, απετέλει συνήθειαν ριζωμένην βαθύτατα εις την ελληνικήν ψυχήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT