90 Χρόνια πριν… 8-12-1933

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ: Αγγέλλεται εκ Παρισίων ότι η απειλή της Ιταλίας περί αποχωρήσεως εκ της Κoινωνίας των Εθνών αν δεν επέλθουν ριζικαί τροποποιήσεις του καταστατικού της, εξερράγη ως βόμβα αυτόθι και, γενικώς, επικρίνεται υπό του Τύπου. Οι πολιτικοί κύκλοι κρίνουν ότι η πρόσκλησις η αποσταλείσα υπό της γαλλικής κυβερνήσεως προς τον επί των Εξωτερικών υπουργόν της Τσεχοσλοβακίας κ. Μπένες όπως επισκεφθή τους Παρισίους, είνε το άμεσον αποτέλεσμα της παραχθείσης εντυπώσεως εκ των αποφάσεων του Μεγάλου Φασιστικού Συμβουλίου [φωτ.]. […] Το Τετραμερές Σύμφωνο απετέλεσε το πρώτον βήμα του κ. Μουσσολίνι προς την αναθεώρησιν των συνθηκών, και η δευτέρα κίνησίς του είνε η ζητουμένη αναθεώρησις του καταστατικού της ΚΤΕ. […] Η επίσκεψις του κ. Μπένες εις Παρισίους θα ερμηνευθή ως απόρριψις εκ μέρους της Γαλλίας των ιταλικών προτάσεων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Η ενταύθα γερμανική παροικία δεν ηθέλησε, φαίνεται, να υστερήση του γενικού ανακαινισμού τον οποίον υφίσταται από τινος ολόκληρος η αρειανή φυλή. Δι’ ο και προβαίνει εις ριζικήν ανανέωσιν του αψύχου υλικού της, ανεγείρουσα μεγαλοπρεπή σχολήν παρά τον Λυκαβηττόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT