90 Χρόνια πριν… 9-12-1933

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΝΑΡΗΣ: Σήμερον Σάββατον 9ην τρέχοντος και ώραν 11ην θα προσκομισθή η καρδία του Κανάρη εις το Εθνολογικόν Μουσείον ίνα καθέξη την εμπρέπουσαν θέσιν μεταξύ των ιστορικών κειμηλίων του Πολεμικού Ναυτικού. Αγημα εξ 20 ανδρών εκ του Υ.Ν. και η Μουσική Ναυστάθμου θα είνε παρατεταγμένα προ του Μουσείου προς απόδοσιν τιμών. Αντιπροσωπεία εξ αξιωματικών και δοκίμων θα παραστή εις το Εθνολογικόν Μουσείον κατά την προσκόμισιν της καρδίας.

ΒΟΛΙΣ: Την 5ην του παρελθόντος Νοεμβρίου κάποιος Γερμανός ονόματι Οττο Φίσσερ εις την μικράν γερμανικήν νήσον Ρύγκεν ενεκλείσθη εντός πυραύλου (ρουκέττας) σχήματος οβίδος και εξεσφενδονίσθη εις τον αέρα. Η ανθρωπίνη αύτη βολίς διέτρεξε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το διάστημα και φθάσασα εις ύψος δέκα χιλιάδων μέτρων κατέπεσε και συνετρίβη. Εν τούτοις ο τολμηρός επιβάτης κατώρθωσε να διασωθή δι’ αλεξιπτώτου και ούτω εγνώσθησαν αι εντυπώσεις του εκ του πρωτοφανούς αυτού ταξιδίου. […] Εξηκριβώθη επίσης ότι η γερμανική κυβέρνησις ηγόρασε πάραυτα τα σχέδια της ανθρωπίνης βολίδος, βεβαίως όχι διά να εξερευνήση την στρωματόσφαιραν, αλλά διά να χρησιμοποιήση την εφεύρεσιν ως μέσον πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT