90 Χρόνια πριν… 12-12-1933

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΠΙΖΟΥΝ: Αι εφημερίδες δημοσιεύουν χαρακτηριστικάς πληροφορίας εκ Βελιγραδίου διά την ενθουσιώδη υποδοχήν των Βουλγάρων Βασιλέων [φωτ.]. Ούτω, χιλιάδες Σέρβων εις τας πόλεις και τα χωρία εζητωκραύγαζαν υπέρ του Βόριδος και του Βουλγαρικού λαού. Παρόμοιαι εκδηλώσεις εγένοντο εν Βελιγραδίω. Ομάς Σέρβων χωρικών είπεν ότι ήλθεν εις Βελιγράδιον διά να δείξουν ότι αγαπούν τον Βουλγαρικόν λαόν, έστω και αν επολέμησαν προς αυτόν δις. Ελπίζουν όμως ότι δεν θα πολεμήσουν πλέον. Μερικοί ενθουσιώδεις δημοσιογράφοι ομιλούν περί «νέας περιόδου εις την Βαλκανικήν».

ΚΑΤΕΣΤΑΛΗ: Ειδήσεις μεταβιβασθείσαι εις την ισπανικήν πρωτεύουσαν χθες το απόγευμα εβεβαίουν ότι τα στρατεύματα τα αποσταλέντα εις Βιλλανουέβα της επαρχίας Εστρεμαδούρα κατώρθωσαν να καταστείλουν την επανάστασιν. Εις την Μαδρίτην από της χθες εσπέραν μέχρι σήμερον την πρωίαν εξερράγησαν δέκα βόμβαι σε διάφορα σημεία προξενήσασαι σημαντικάς υλικάς ζημίας. Η αστυνομία συνέλαβε 200 άτομα. Οι στασιασταί ουδαμού κατώρθωσαν να καταγάγουν αποφασιστικήν νίκην. Η κυβέρνησις βεβαιοί ότι η επανάστασις κατεστάλη τελείως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT