90 Χρόνια πριν… 13-12-1933

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Μετ’ εξαιρετικού ενδιαφέροντος αναμένεται η συζήτησις εις την Βουλήν των Κοινοτήτων καθ’ ην η Κυβέρνησις θα προβή εις δηλώσεις επί του ζητήματος της ενισχύσεως της αγγλικής ναυσιπλοΐας ήτις αντιμετωπίζει σοβαρώτατον ανταγωνισμόν, όστις οφείλεται κυρίως εις το γεγονός ότι αι ξέναι κυβερνήσεις παρέχουν γενναίας επιχορηγήσεις εις τας ατμοπλοϊκάς εταιρίας των, ενώ εις την Αγγλίαν επεκράτησαν αι αρχαί της ελευθέρας εμπορίας. (…) Πολλοί Αγγλοι εφοπλισταί ηναγκάσθησαν να πωλήσουν τα παλαιά σκάφη εις εξευτελιστικάς τιμάς, ιδίως εις Ελληνας, οίτινες ανταγωνίζονται την αγγλικήν ναυτιλίαν.

ΑΝΙΑ: Ο αρχηγός των Κυανολεύκων, ο Αρμάνδος Δελαπατρίδης, περνά τας ημέρας του –φευ!– εις το Δημόσιον Ψυχιατρείον των Αθηνών. Προχθές καταληφθείς υπό ανίας έκαμεν περίπατον διά τας Αθήνας, πριν όμως προλάβη να ίδη τους παλαιούς του φίλους συνελήφθη υπό αστυφύλακος και ωδηγήθη και πάλιν εις το Ψυχιατρείον.

ΑΝΑΣΚΑΠΤΕΤΑΙ: Η πλατεία της Ομονοίας φαίνεται ότι δεν θα ίδη ποτέ Θεού πρόσωπον: Μετά την αναστάτωσιν διά την εγκατάστασιν έργων φωτισμού, ήδη ανασκάπτονται και τα πεζοδρόμιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT