90 Χρόνια πριν… 14-12-1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΙΩΣΗ: Η μέση διάρκεια ζωής των γυναικών ηλαττώθη αισθητώς κατά τα τελευταία έτη, όπως διεπίστωσεν εσχάτως ο καθηγητής Τόμας Μπάρλοου, εις εκ των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων της Αγγλίας. Αι γυναίκες της εποχής μας παρουσιάζουν, πράγματι, όπως βεβαιώνει ο Aγγλος καθηγητής, μείωσιν της διαρκείας της ζωής των κατά δύο περίπου έτη. Τα αίτια του φαινομένου πρέπει, ασφαλώς, να αναζητηθούν εις τον τρόπον της ζωής των νεωτέρων γυναικών. Η έντονος ζωή την οποίαν διάγουν από τινός, και η προσθήκη του καπνίσματος και της ποτοποσίας εις τας συνήθειάς των, προσέτι δε και η ολεθρία μόδα του αδυνατίσματος συντελούν εις την επαύξησιν της ασθενικότητος μεταξύ των γυναικών.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Γκάγκστερ διάσημος προέβη προς ξένον ανταποκριτήν εις τας κάτωθι δηλώσεις: «Η ποτοαπαγόρευσις υπήρξεν η μεγαλυτέρα υποκρισία των αιώνων. Ενεθάρρυνεν τον αλκοολισμόν και τον εκφυλισμόν της νεότητος. Κατέστρεψε την δημοσίαν υγείαν. Και ανέδειξε κατά τον πλέον κατάφωρον τρόπον την διαφθοράν ωρισμένων κύκλων, αστυνομικών και άλλων. Φαντασθείτε ότι μόνον εις Ν. Υόρκην ελειτούργουν 32.000 λαθραία ποτοπωλεία “σπηκήζυ”. Τώρα όμως ο χρυσούς αιών παρήλθε ανεπιστρεπτί δι’ ημάς»! Πράγματι, τι θα απογίνουν οι γκάγκστερς;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT