90 Χρόνια πριν… 15-12-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ: Την «μοιραία γυναίκα» την εφεύρον ασφαλώς οι άνδρες, ωρισμένοι άνδρες που είχαν βαρεθή τον εαυτόν των, και η μοιραία γυναίκα εξακολουθεί να ζη στηριζομένη εις την αξερρίζωτον εκείνην προκατάληψιν ότι τα δύο φύλα είναι εχθρικά μεταξύ των. Αισθανομένη τον εαυτόν της ασθενέστερον, φοβουμένη μήπως γίνει δούλη, βλέπουσα τους άνδρας πειθηνίους ηθέλησε να γίνη τύραννός των, αυτοί δε ευχαριστημένοι διά την παραίτησίν των από τα δικαιώματά των την αφήκαν να κάμη ό,τι ήθελεν, κυριευμένη από μίαν περίεργον μέθην. Και μόλις εμφανισθή η γυναίκα αυτή, που είνε πάντοτε αρκετά ομοία προς τον τύπον της, ώστε να αναγνωρίζεται αμέσως, ορμούν όλοι διά μιας εις τα πόδια της. […] Από τας αοράτους σειρήνας μέχρι της απροσίτου Γκρέτα Γκάρμπο (φωτ.), ο τύπος εξελίσσεται και ανανεούται ολίγον.

ΗΣΥΧΙΑ: Κατόπιν κατάλληλων ενεργειών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού εξεδόθη αστυνομική διάταξις διά της οποίας απαγορεύεται απολύτως η λειτουργία μεγαφώνων εις όλα ανεξαιρέτως τα περί την Ακρόπολιν κέντρα αναψυχής. Ούτω η σκιά του Περικλέους δεν θα ταράσσεται πλέον από τους ήχους του «Μπαρμπα-Γιάννη με τις στάμνες» και ο Παρθενών θα εύρη την παλαιάν του ησυχίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT